Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap kan niet verrassen tegen PSV:1-3

Graafschap kan niet verrassen tegen PSV:1-3

De Graafschap heeft op eigen veld PSV niet van een overwinningen kunnen afhouden. De bezoekers speelden niet groots, maar twee prachtige, vrijwel identieke treffers van Wijnaldum, zorgden voor het verschil en legde tevens de vinger op de zere plek bij De Graafschap: 1-3.

De Graafschap verscheen zonder personele problemen en dus met de vertrouwde namen aan de aftap. PSV kon ondermeer geen beroep doen op de geschorsten Manolev en Strootman. Diens vervangers waren Derijck en Engelaar.

Het duel begon met kansen aan beide kanten. Eerst dwong Sreckovic doelman Isaksson tot een redding en verscheen Labyad vrij voor De Winter. Niet veel later legde Tim Matavz tegenstander Meijer in de luren en liet hij De Winter kansloos: 0-1. De gelijkmaker volgde echter al snel. Een schoot van El Hassnaoui deed Isaksson opzichtig grabbelen en de Zweed werkte de bal in zijn eigen doel: 1-1.

Hierna leken de Superboeren door te drukken. Na enkele soepele combinaties verscheen De Leeuw tweemaal kansrijk voor het doel. De middenvelder wist echter niet te scoren. Namens PSV hielp Labyad een prima kans omzeep. Bij 1-1 vond de prima fluitende Janssen het tijd voor de thee.

Na de rust viel er minder te beleven. Trainer Andries Ulderink zag dat zijn ploeg er minder uit kwam en de eenzame spits Poepon maar niet konden bereiken. PSV drong echter ook niet aan. Een sterke individuele actie van Wijnaldum bracht daar verandering in. Met de bal aan de voet was hij de ongelukkig spelende Van de Pavert de baas en schoot vervolgende de bal achter De Winter: 1-2.

Van deze achterstand herstelde De Graafschap eigenlijk niet meer. De ploeg probeerde het wel, maar zag doelpuntenmaker El Hassnaoui met een enkelblessure uitvallen en wist aanspeelpunt Poepon nauwelijks te bereiken en verscheen dus amper in de ‘zestien’. Een echt Doetinchems slotoffensief bleef uit. Toen Wijnaldum ook de 3-1 liet aantekenen, kon het boek definitief dicht.

De Graafschap ziet dat de achterstand op de veilige vijftiende plek is gegroeid tot vier punten.

Karakteristiek, zaterdag 19 november 2011

De Graafschap - PSV 1-3 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Matavz (11), 1-1, Soufian El Hassnaoui (22), 1-2, Wijnaldum (54), 1-3, Wijnaldum (84)

Arbiter: Janssen
Toeschouwers: 12.550

Geel De Graafschap: Jussi Kujala, Yuri Rose, Ties Evers
Geel PSV: Willems, Derijck

De Graafschap: Yves De Winter, Ties Evers, Vito Wormgoor, Rogier Meijer, Ted van de Pavert (67. Purrel Fränkel), Michael de Leeuw, Yuri Rose, Soufian El Hassnaoui (64. Gregor Breinburg), Jussi Kujala, Nenad Sreckovic, Rydell Poepon.

PSV: Isaksson, Derijck, Marcelo, Bouma, Willems, Wijnaldum, Toivonen, Engelaar, Labyad (89. Ojo), Matavz (75. Vennegoor of Hesselink), Mertens (61. Lens).

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X