Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Prachtdoelpunt Büttner levert geen punten op in Den Bosch

Prachtdoelpunt Büttner levert geen punten op in Den Bosch

Het duel tussen FC Den Bosch en De Graafschap was een mooi affiche wat betreft de hogere klassering in de tweede periodetitel. Beide ploegen kennen de afgelopen wedstrijden goede resultaten. Op de reguliere ranglijst geeft dat met vijftien punten een heel ander beeld.

Na de 2-0 thuiszege vorige week tegen Top Oss bracht trainer Adrie Poldervaart dezelfde basisformatie. Bij De Graafschap ontbreekt de komende periode Devin Haen wegens een blessure. Aan de zijde van FC Den Bosch stonden drie oud-Superboeren aan de aftrap: Victor van den Bogert, Joey Konings en Danny Verbeek.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Camiel Neghli, maar zijn schot ging naast. Aan de andere kant een kopbal van Möller, welke naast werd gekopt. In de twaalfde minuut een moment waarin er een minuut applaus van de tribune was voor de oud-speler van beide clubs: Ralf Seuntjens. De aanvaller was bij dit duel als toeschouwer aanwezig.

Na een kwartier spelen was het raak en hoe. Jeffry Fortes geeft een breedtepass richting de linkerkant aan Alexander Büttner, die in één keer uit haalde en doeltreffend was met de 0-1. De Graafschap kende een goede fase en waren er nog pogingen van Siem de Jong en Alexander Büttner.

Ook FC Den Bosch kwam er gevaarlijk uit en schoot Joey Konings de bal op de paal. Vlak voor het rustsignaal kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een hoekschop kon de bal niet weggewerkt worden, waarbij Joey Konings met een omhaal in de hoek binnen schoot, 1-1.

FC Den Bosch startte goed aan de tweede helft. De eerste doelpoging van Ahannach ging op de paal. De kopballen van Rio Hillen en Siem de Jong werden gemist. Ook bij De Graafschap stond de paal in de weg na een schot van Basar Önal.

Na ruim een uur te hebben gespeeld kwam FC Den Bosch na een hoekschop van Danny Verbeek op een 2-1 voorsprong. Victor van den Bogert kopte bij de tweede paal binnen. Een schot van invaller Charlison Benschop ging naast. Bij de Superboeren maakte Sam Bisselink tien minuten voor tijd zijn debuut.

Het lukte De Graafschap niet om een punt te pakken. Hierdoor weet FC Den Bosch te profiteren en over drie punten meer te beschikken dan de Doetinchemmers. Vrijdag 11 november speelt De Graafschap een thuiswedstrijd tegen Jong PSV.

Vrijdag 4 november 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

FC Den Bosch - De Graafschap 2-1 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Alexander Büttner (14.), 1-1 Joey Konings (41.), 2-1 Victor van den Bogert (64.)

Arbiter: Oostrom  |  Toeschouwers: 4.384

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen ©, Mulders (90. Leijten), Van den Bogert, Maas, Van Hedel (46. De Groot), Van der Heijden, Hammouti, Ahannach, Verbeek (86. Patoulidis), Möller, Konings.

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusRobin Schouten (80. Sam Besselink), Jeffry Fortes, Rio Hillen, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Siem de Jong © (89. Jan Lammers), Joel ValenciaCamiel Neghli (80. Mees Kaandorp), Danzell Gravenberch (66. Charlison Benschop), Basar Önal (80. Hicham Acheffay).

Gele kaart(en) FC Den Bosch: -

Gele kaart(en) De Graafschap: Philip Brittijn (77.), Alexander Büttner (90+1.)

Rode kaart(en) FC Den Bosch: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X