De Graafschap bezorgt Heracles een lastig avondje

Na de euforie van vorige week vrijdag wachtte de Superboeren gisterenavond een zware opgave in Almelo. Een uitwedstrijd zonder uitpubliek tegen de koploper en voormalig eredivisionist Heracles.

Voor beide trainers was het een wedstrijd van groot belang. Zo kon John Lammers de eerste periodetitel in de wacht slepen en Adrie Poldervaart met een 2e overwinning op rij zijn blazoen weer wat meer oppoetsen.

De Graafschap begon in dezelfde opstelling als een week geleden tegen Jong AZ.

Dat het na 10 minuten geen 2-2 stond maar 1-0 voor Heracles mag een klein wondertje genoemd worden. Kon Jeffry Fortes na 30 seconden nog voor opluchting zorgen door de bal corner te tikken, luttele minuten later was het wel raak. Uit een voorzet van Laursen was het Hansson die afrondde. 1-0.

Giovanni Korte had kort daarna de mogelijkheid om in een 1 op 1 situatie de stand gelijk te trekken. Hij stuitte echter op doelman Brouwer. Een kopbal van Charlison Benschop belandde recht in de handen van de Heracles doelman. Tussendoor was het Bruns nog die op de paal schoot.

De Doetinchemmers begonnen daarna steeds beter in hun spel te komen. Na 18 minuten is het Siem de Jong die, in twee instanties, uit een slim genomen vrije trap van Alexander Büttner de stand gelijktrekt maar 1-1.

Het goede spel ten spijt wisten de Superboeren niet op een voorsprong te komen. Zo voorkwam doelman Brouwer dat een schot van Giovanni Korte uit een voorzet van Basar Önal tot doelpunt promoveerde en schoot Siem de Jong op slag van rust hoog over.

(verslag gaat verder onder de foto's)

Na rust sloeg Heracles direct toe. Na balverlies op het middenveld komt de bal bij Hansson. Uit zijn voorzet is het Armenteros die bij de 2e paal de bal tegen de touwen kopt.

De ploeg van John Lammers heeft in de 2e helft wat meer controle over het spel dan in de eerste 45 minuten. Na wat omzettingen leverden ze wat meer strijd en passie. In een van de weinig keren dat de Superboeren in de 16 meter komen is het ook direct raak. Danzell Gravenberch koud in het veld gekomen voor Siem de Jong, tikt de bal in het doel uit een voorzet van Robin Schouten. 2-2.

Toch is het Heracles dat er met de eer en een periodetitel van doorgaat. Vijf minuten na de gelijkmaker is het good old Thomas Bruns, die een voorzet van Schoofs, prachtig vanaf de 16 meter lijn achter doelman Hidde Jurjus kopt.

In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen. Een inzet van Wermeyer werd door Rio Hillen nog van de lijn gehaald. En ook een voorzet van Robin Schouten werd net op tijd weggewerkt.

Door deze overwinning won Heracles de eerste periode titel.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Vrijdag 7 oktober 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

Heracles Almelo - De Graafschap 3-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Emil Hansson (5.), 1-1 Siem de Jong (18.), 2-1 Samuel Armenteros (49.), 2-2 Danzell Gravenberch (71.), 3-2 Thomas Bruns (75.)

Arbiter: Vos  |  Toeschouwers: 11.478

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer; Bakboord (46. Mokono), Sonnenberg (70. Rente), Hoogma ©, Roosken; Schoofs, Bruns, Vejinovi? (87. Les); Laursen (70. Wehmeyer), Armenteros (87. Kok) en Hansson

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusRobin Schouten, Jeffry Fortes, Rio Hillen, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Siem de Jong © (70. Danzell Gravenberch), Joel Valencia, Basar Önal (87.Xandro Schenk), Charlison Benschop en Giovanni Korte (46. Camiel Neghli).

Gele kaart(en) Heracles Almelo: Bakboord (34.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Büttner (76.)

Rode kaart(en) Heracles Almelo: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.