Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Eindelijk het zoet van een overwinning

Eindelijk het zoet van een overwinning

Eindelijk was daar dan na 90 minuten het zoet van de overwinning. En nog wel eentje tegen onze angstgegner Jong AZ.

Met een op een aantal plaatsten gewijzigd elftal werd gisterenavond, na 8 maanden van droogte, een 2-0 thuisoverwinning in de wacht gesleept.

De Superboeren kenden een sterke start. De ploeg van Poldervaart was initiatiefrijk waar Jong AZ afwachtend was. Het waren de blauw witten dan ook die hun spel na een klein kwartiertje beloond zagen worden met een doelpunt. Met een prachtige crosspass bereikt Alexander Büttner Robin Schouten. Zijn scherpe voorzet komt bij Charlison Benschop die de 1-0 laten aantekenen.

De jongelingen van Maarten Martens krijgen daarna een tweetal kansen om de stand gelijk te trekken. De Doetinchemmers bleven echter het meest gevaarlijk. Zo zag Giovanni Korte de bal uit een voorzet tegen het zijnet beladen en moest keeper Westerveld in actie komen op een knal van Charlison Benschop

Vlak voor het rustsignaal moest Hidde Jurjus een tweetal keren handelend optreden. Zo tikte hij een vrije trap van Engel via de lat over en was een afstandsschot van Barasi een prooi voor de doelman.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Het duurde 8 minuten na de hervatting van De Graafschap voordat de stand vergroot werd. Uit een hoekschop van Alexander Büttner is het Siem de Jong die de bal tegen de touwen kopt. 2-0. Zijn eerste ooit voor de Superboeren.

Daarna zakte het spel van de blauw witten wat meer in. Jong AZ kreeg wat meer kansen. Zo was Mexx Meerdink in de 66e minuut dicht bij de aansluitingstreffer. Op de doellijn was het Robin Schouten die het schot van Meerdink uit een rebound van de lijn haalde.

In het laatste kwart zetten de beloften uit Alkmaar nog een paar keer flink aan. Zico Buurmeester dacht de de bal voor het inschieten te krijgen, maar de pass van Ernest Poku op hem werd ternauwernood onderschept.

De laatste kans was, in de slotfase, voor Danzell Gravenberch.  Zijn pegel wordt door doelman Westerveld over het doel gewerkt.

Na 90 minuten was daar dan eindelijk de meer dan verdiende overwinning.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)


Vrijdag 30 september 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - Jong AZ 2-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Charlison Benschop (12.), 2-0 Siem de Jong (51.)

Arbiter: Van der Laan  |  Toeschouwers: 9.254

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusRobin Schouten, Jeffry Fortes, Rio Hillen, Alexander Büttner (80. Xandro Schenk), Philip Brittijn (46. Jesse Schuurman), Siem de Jong © (80. Hicham Acheffay), Joel Valencia; Basar Önal (59. Ezra van der Heiden), Charlison Benschop (70. Danzell Gravenberch) en Giovanni Korte.

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers, Goes, Stam (77. Poku), Engel (46. Dekkers); Twisk (70. Schouten), De Jong, Buurmeester; Griffith ©, Barasi (46. Meerdink) en Allouch (70. Addai).

Gele kaart(en) De Graafschap: Büttner (18.), Valencia (87.)

Gele kaart(en) Jong AZ: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Jong AZ -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 23 februari om 20:00 uur tegen FC Den Bosch.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)