Almere City vertrekt voor het eerst met volle buit van De Vijverberg

Een keer moet de eerste keer zijn en dat werd het vrijdagavond voor de ploeg uit Flevoland. Nog nooit wist de ploeg van trainer Alex Pastoor met 3 punten uit Doetinchem te vertrekken maar gisteren was het dan zover.

Na het verlies in Kerkrade wijzigde trainer Adrie Poldervaart zijn elftal op een tweetal plaatsen. Xandro Schenk en Siem de Jong waren de vervangers voor de geblesseerde Camiel Neghli en Rio Hillen.

Het eerste gevaar kwam van de kant van Almere, het schot van Resink werd een gemakkelijke prooi voor doelman Hidde Jurjus.  Na een kwartier spelen was het raak voor De Graafschap. Uit een fraaie aanval over links van Alexander Büttner is het Charlison Benschop die de bal onhoudbaar tegen de touwen kopt. 1-0

Daarna zien we tot aan de pauze aan beide kanten matig spel zonder dat een van beide ploegen gevaarlijk werd.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Ook na rust zagen we eenzelfde spelpatroon. Giovanni Korte zorgde na een kwartier spelen voor enige lichte opwinding. Zijn schot in de korte hoek wordt gepakt door de Almere doelman.

Na 20 minuten spelen komen de Zwarte Schapen op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Limbombe is het Jan Lammers die hands maakt. Het buitenkansje wordt koeltjes afgemaakt door Duijvestein. 1-1.

Vijf minuten later is het opnieuw raak. Met een simpele beweging zette Hilterman de weg sprintende Limbombe vrij voor keeper Hidde Jurjus. Met een prachtige krul zet hij de 1-2 op het scorebord.

Op zoek naar de gelijkmaker regende het een aantal corners voor de blauw witten. De Almerse verdediging wist keer op keer redding te brengen. Het is Almere City FC dat na 94 minuten spelen voor het eerst met de overwinning gaat strijken in Doetinchem.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 16 september 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - Almere City 1-2 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Charlison Benschop (14). Lance Duijvenstijn (67. / strafschop), 1-2 Anthony Limbombe (72.)

Arbiter: Teuben  Toeschouwers: 9.154

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jeffry Fortes, Jan Lammers, Xandro Schenk (85. Devin Haen), Alexander Büttner, Philip Brittijn, Siem de Jong © (63. Jesse Schuurman), Hamza Bouihrouchane (73. Joel Valencia), Basar Önal, Charlison Benschop (46. Danzell Gravenberch) en Giovanni Korte (73. Robin Schouten).

Opstelling Almere City: Bakker; Grootfaam (34. Limbombe), Jacobs, Van Bruggen ©, Barbet, Poll; Pascu, Peña (88. Receveur), Resink; Hilterman (80. Pouwels) en Duijvestijn.

Gele kaart(en) De Graafschap: Buttner (37.)