Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap weet met late gelijkmaker grotere brand te voorkomen

De Graafschap weet met late gelijkmaker grotere brand te voorkomen

Vorige week donderdag konden dan eindelijk de eerste 3 punten worden bijgeschreven. In Velsen bij Telstar werd een 0-1 overwinning geboekt tijdens de 1e editie van de Kist Cup.

De Poldervaart Boys moesten het gisteravond doen zonder hun geblesseerde aanvoerder Siem de Jong die vervangen werd door Camiel Neghli. In de verdediging nam Jan Lammers de plaats over van de gepasseerde Robin Schouten. Joel Valencia maakte voor het eerste keer deel uit van de selectie. Trainer Robert Molenaar van NAC stuurde dezelfde 11 spelers de wei in als de laatste 3 wedstrijden. De Bredanaars werden in deze traditioneel mooie wedstrijd massaal ondersteund door een vol uitvak.

(Verslag gaat verder onder de foto)

Na een wederom prachtige sfeeractie waren het beide ploegen die vol elan aan de wedstrijd begonnen. Tot grote kansen leidde het echter niet. Na 25 minuten was het NAC dat steeds sterker werd en de wedstrijd steeds meer ging dicteren. De Yellow Army kreeg na een half uur spelen via Jort van de Sande een uitgelegen kans om de score te openen. Met een vrije schijnbeweging weet hij zich goed vrij te spelen. Zijn schot scheerde net naast de verkeerde kant van de paal naast.

Het bleek uitstel van executie want niet veel later was het wel raak voor de Parel van het Zuiden. Uit een voorzet van Sanchez, waarbij Alexander Büttner volledig onder de bal ging, belandde de bal bij Kay de Rooij.  Met zijn linkervoet schiet hij de bal in de verre bovenhoek. 0-1.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Na de pauze drongen de Superboeren meer en meer aan. Het kreeg een drietal dotten van kansen maar kreeg de bal niet in het doel achter Kortsmit. Eerst schoot Charlison Benschop tegen de lat. Daarna bracht de doelman tweemaal redding op inzetten van Basar Önal en Giovanni Korte.

NAC kwam steeds meer onder druk te staan en kwam bijna de middenlijn niet meer over. Een nieuwe kans van Charlison Benschop gaat rakelings langs het doel. Met het inbrengen van 3 verse krachten waaronder nieuweling Joel Valencia zette De Graafschap aan voor een slotoffensief. Kort voor het einde valt dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Uit een lange bal van Jeffry Fortes komt de bal voor de voeten van Danzell Gravenberch, die de gelijkmaker tegen de touwen schiet.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(Wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 9 september 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Kaj de Rooij (38.), 1-1 Danzell Gravenberch (87.).

Arbiter: Lindhout | Toeschouwers: 10.154

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Jeffry Fortes ©, Jan Lammers (80. Xandro Schenk), Rio Hillen, Alexander Büttner; Philip Brittijn, Camiel Neghli (85. Hicham Acheffay), Hamza Bouihrouchane (80. Joel Valencia); Basar Önal (80. Devin Haen), Charlison Benschop en Giovanni Korte (68. Danzell Gravenberch).

Opstelling NAC Breda: Kortsmit; Lucassen (82. Rutten), Mac Nulty, Velthuis, Michele Sanchez (82. Bakker); Plat ©, Agougil, Banzuzi (72. Vet); De Rooij (90+2. Marijnissen), Van der Sande en Velanas (82. Besselink).

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) NAC Breda: Lucassen (78.), Vet (.85)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) NAC Breda:

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X