Remontada blijft uit op de Vijverberg.

De Superboeren kenden tot nu toe een slechte start van de competitie. Met drie nederlagen op rij nemen ze 18e plek in de op de ranglijst. Bij FC Dordrecht was er na 2 verloren wedstrijden afgelopen vrijdag wat opluchting na de wat gelukkige overwinning op Jong FC Utrecht.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong Ajax voerde trainer Adrie Poldervaart een tweetal wijzigingen door. De geblesseerde Xandro Schenk werd vervangen door de weer fitte Alexander Büttner en nam Basar Önal de plaats over van Giovanni Korte

Bij de Schapenkoppen maakte Schippers zijn basisdebuut.

De Graafschap kende een slechte start. Na 5 minuten was Vincent Schippers die zijn debuut opluisterde met een doelpunt 0-1. Op aangeven van Mathis Suray, die aan de linkerkant alle ruimte had, kon Vincent Schippers de bal bij de tweede paal de 0-1 in de verre hoek binnen koppen.

In de achtervolging om de gelijkmaker te maken creëerden de Doetinchemmers weinig tot niets. Af en toe is er wat dreiging maar echt gevaarlijk werd het niet. Het eerste echte gevaar komt via de voet van Alexander Büttner, Uit zijn voorzet komt de bal via Camiel Neghli bij Charlison Benschop terecht. Zijn schot ging echter naast het doel.

Vlak voor rust kwam FC Dordrecht nog goed weg toen een omhaal van Siem de Jong knap gepakt werd door doelman Bossin.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Na de pauze hadden de Dordtenaren geluk dat een kopbal van Charlison Benschop tegen de paal belandde. Niet veel later hadden ze het geluk opnieuw aan hun zijde, toen de scheidsrechter verzuimde een 11 meter te geven na hands van Schippers in de 16 meter.

Halverwege de tweede helft dan eindelijk de gelijkmaker. Een vrije trap van Alexander Büttner werd niet goed weggewerkt door Dordrecht-doelman Liam Bossin, waarna Camiel Neghli ongedekt in de korte hoek raak kan schieten. 1-1.

Net na de gelijkmaker verzuimde Samuele Longo een opgelegde kans, vrij voor Hidde Jurjus, te verzilveren. Zijn schot ging naast het doel.

Met een slot offensief probeerde De Graafschap nog wat te forceren, maar het mocht echter niet meer baten.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!