Teleurstellende thuisnederlaag voor Poldervaart boys tegen VVV Venlo

Het was gisterenavond weer ouderwets druk op de Vijverberg voor de eerste thuiswedstijd van dit seizoen. De toeschouwers zagen het elftal van trainer Adrie Poldervaart aantreden tegen VVV Venlo dat vorige week met 3-0 won van Almere City FC.

De Superboeren startten zonder de geblesseerde Alexander Büttner die opnieuw vervangen werd door Xandro Schenk. Verder was er het basisdebuut van de herstelde Siem de Jong. Hierdoor begon Jesse Schuurman op de reservebank en kwam  Philip Brittijn als verdedigende middenvelder te spelen. De vorige week zondag nog zieke Danzell Gravenberch nam de spitpositie over van Devin Haen.

De ploeg van trainer Rick Kruys reisde met een na genoeg fitte selectie af naar Doetinchem, alleen Tristan Dekker bleef geblesseerd achter in Venlo.

De Superboeren lieten na het enigszins verlate beginsignaal van meet af aan zien dat ze de baas wilden zijn in eigen huis. Na 5 minuten dacht het een 11 meter te krijgen toen Giovanni Korte in plaats van te schieten de keeper omspeelde en tegen de grasmat ging. De scheidsrechter wilde er echter niets van weten.

Na ruim 15 minuten spelen belandde een schot van Hamza Bouirouchane uit een afgeslagen hoekschop tegen de paal. In de 18e minuut is het dan toch raak. Een fout van Sem Dirks werd genadeloos afgestraft door Camiel Neghli. Oog in oog met de doelman bleef hij rustig en schoot de bal in de rechterhoek tegen de touwen.

Niet veel later voorkwam de Venlose goalie, met een goede reflex, een grotere achterstand door een kanonskogel van Danzell Gravenberch te keren.

De Zebra’s bleven domineren en VVV Venlo kreeg nauwelijks kansen. Toch kwamen de Geelzwarten kort voor rust wat beter in hun spel. Uit het niets kwamen de Venlonaren op 1-1. Na een combinatie met Sven Braken sneed Thijme Verheijen door de verdediging en plaatste hij de bal beheerst achter doelman Hidde Jurjus.

(verslag gaat verder onder de foto's)

Na rust zagen we een sterker VVV terugkomen. Een tweetal pogingen van Nick Venema werden door Hidde Jurjus onschadelijk gemaakt. In de 55e minuut komt de ploeg van trainer Rick Kruys op voorsprong. Knullig balverlies stond aan de basis van de 1-2 toen Kees de Boer in de 16 meter werd neergelegd door Jeffrey Fortes. Sven Braken bleef rustig en schoot vanaf de 11 meter stip onberispelijk raak.

De blauw witten voerden de druk op. Een knalhard schot van Danzell Gravenberch gaat via de vingertoppen van doelman Zima over het doel. Ook de inzet van Hamza Bouihroucahne wordt door hem gekeerd.

Met een aantal wissels probeerde trainer Adrie Poldervaart het tij te keren. Veel kansen leverde het niet meer op tegen het goed verdedigende VVV.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Vrijdag 12 augustus 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - VVV Venlo 1-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Camiel Neghli (18.), 1-1 Verheijen (38.), 1-2 Braken (58).

Arbiter: Van de Graaf  Toeschouwers: 9.543

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Robin Schouten, Jeffry Fortes, Rio Hillen, Xandro Schenk (79. Mees Kaandorp), Philip Brittijn, Hamza Bouihrouchane, (67. Charlison Benschop), Siem de Jong (74. Basar Önal), Camiel Neghli, Danzell Gravenberch (79. Devin Haen), Giovanni Korte (79. Hicham Acheffay)

Opstelling VVV-Venlo: Zima; Sedlacek, Ketting, Dirks, Janssen; De Boer, Klaasen, Verheijen; Venema, Braken, Johansson