Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Kleine nederlaag na bezoek aan degradant PEC Zwolle

Kleine nederlaag na bezoek aan degradant PEC Zwolle

De Graafschap heeft de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-1 verloren. PEC Zwolle, vorig voetbaljaargang gedegradeerd, wist op eigen veld de drie punten te pakken. De Graafschap coach Adrie Poldervaart kon niet beschikken over aanvaller Danzell Gravenberch. Devin Haen begon in de spits.

Met veel spelers uit de jeugdopleiding was er ook de ervaren Doetinchemmer Alexander Büttner die zijn basisdebuut maakte. Evenals Robin Schouten en Rio Hillen debuterend in de verdediging. Aanvoerder Jeffry Fortes stond met Rio Hillen centraal.

De start van de wedstrijd was het even aftasten en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Met lange ballen was het veel loopwerk en was het de thuisploeg met de eerste kansen via Taha. Giovanni Korte had vanaf de zijkant nog een schotkans, maar de bal ging recht op doelman Schendelaar af.

Na een half uur verliet Alexander Büttner geblesseerd het veld en was Xandro Schenk zijn vervanger. Uit een hoekschop kwam PEC Zwolle op een 1-0 voorsprong. Van den Belt wist de bal binnen te koppen achter doelman Hidde Jurjus. Vlak voor het rustsignaal was er nog een schot van Giovanni Korte welke over ging.

(tekst verder onder de foto's)

In het tweede bedrijf werd het meer een wedstrijd, waarin De Graafschap meerdere malen voor het doel van het team van trainer Dick Schreuder kwam. Oud-Graafschapper Jordy Tutuarima gaf de bal enkele keren voor, maar bracht het geen gevaar. Giovanni Korte was met het eerste gevaar met een schot, maar deze werd gestopt door keeper Schendelaar.

De thuisploeg had de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken, daar Landu in een één-tegen-één situatie met Hidde Jurjus de bal naast schoot. Een veelbelovende aanval had de 1-1 gelijkmaker kunnen opleveren. Camiel Neghli ging voor eigen succes, waarna Schendelaar zijn inzet kon keren.

Na het inbrengen van drie verse krachten gaf het de Superboeren meer energie en controle. Het resulteerde vervolgens in een gelijkmaker. Invaller Charlison Benschop kreeg de bal ingespeeld en haalde vervolgens uit, 1-1.

Echter na de gelijkmaker kwam PEC Zwolle op een nieuwe voorsprong. Dit keer uit een vrije trap waarbij Vellios de bal kon binnen koppen, 2-1. Tien minuten voor tijd werd Camiel Neghli gewisseld en kwam Siem de Jong binnen de lijnen. De ploeg uit de Achterhoek probeerde nog aan te zetten om voor de 2-2 te gaan, maar daar was te weinig tijd voor.

Het seizoen werd gestart met een 2-1 nederlaag in Zwolle. Vrijdag 12 augustus om 20:00 uur speelt De Graafschap de eerste thuiswedstrijd. VVV-Venlo komt dan op bezoek naar De Vijverberg.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Zondag 7 augustus 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

PEC Zwolle - De Graafschap 2-1 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Van den Belt (34.), 1-1 Charlison Benschop (76.), 2-1 Vellios (79.).

Arbiter: Nijhuis  Toeschouwers: 13.110

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich, Van Polen, Beelen, Van Hintum, Tutuarima, Taha (63. Van den Berg), Van den Belt, Mrkonjic (63. Huiberts), Vellios, Lundu (63. Kastaneer).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusRobin Schouten, Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Alexander Büttner (29. Xandro Schenk), Jesse Schuurman, Philip Brittijn, Hamza Bouihrouchane (68. Basar Önal), Camiel Neghli (82. Siem de Jong), Devin Haen (68. Charlison Benschop), Giovanni Korte (68. Ezra van der Heiden).

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Van den Belt (83.), Kastaneer (86.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Xandro Schenk (55.), Hamza Bouihrouchane (55.)

Rode kaart(en) PEC Zwolle: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X