Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap komt uit tijdens de play-offs, 1-1 bij Jong Ajax

De Graafschap komt uit tijdens de play-offs, 1-1 bij Jong Ajax

Het is De Graafschap gelukt om als nummer negen van de reguliere competitie aan de play-offs promotie/degradatie deel te nemen. Daarvoor was de Doetinchemse club afhankelijk van resultaten op de andere velden.

Kanshebber Almere City FC had betere papieren om de vierde periodetitel te winnen, maar verloor met 0-3 van Jong AZ. FC Eindhoven speelde met 2-2 gelijk bij het gepromoveerde FC Volendam. Roda JC won in een doelpuntenfestijn met Telstar (4-3) en werd daarmee tweede in de periode en achter FC Emmen, de kampioen die al eerder een periodetitel wist te behalen.

In Amsterdam werd, evenals vorig seizoen, een 1-1 gelijkspel behaald. Coach Jan Vreman liet Philip Brittijn en Mees Kaandorp aan de aftrap starten, waardoor Johnatan Opoku en Danny Verbeek op de bank begonnen. In het eerste bedrijf viel er niet veel te noteren.

Er volgden in de tweede helft kansen voor beide ploegen. Allereerst een goede actie van Sam Hendriks, maar ging het schot met links naast het doel. In de tegenaanval was er een kans voor Ünüvar. Een goede loopactie van Camiel Neghli leverde een hoekschop op. Daar wisten de Superboeren van te profiteren. Jeffry Fortes kopte via de binnenkant van de paal raak, 0-1.

Niet veel later een grote kans voor Giovanni Korte, maar ging zijn inzet over het doel. Invaller Misehouy was voor Jong Ajax dichtbij de gelijkmaker, maar trof geen doel. Een poging van Banel werd gekeerd door doelman Hidde Jurjus. Daarna volgde een voorzet op Martha, die raak schoot, 1-1.

De thuisploeg leek op weg naar een voorsprong. Banel raakte de lat en in de rebound een kopbal van Rasmussen eveneens op de lat. Aan de andere kant van het veld schoot invaller Johnatan Opoku van afstand. Zijn schot werd door goalie Gorter gekeerd, waarna Danzell Gravenberch de rebound niet kon binnen werken. Het bleef bij 1-1.

Maandag 9 mei speelt De Graafschap de eerste wedstrijd thuis tegen FC Eindhoven. Dit duel in de eerste ronde van de play-offs vangt aan om 20:00 uur. Vrijdag 13 mei, eveneens 20:00 uur, volgt de return. In totaal zijn er drie rondes waarbij één ploeg een plek in de Eredivisie weet te bemachtigen.

Vrijdag 6 mei 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

Jong Ajax - De Graafschap 1-1 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jeffry Fortes (56.), 1-1 Martha (78.)

Arbiter: Pérez  Toeschouwers: 1.358

Opstelling Jong AjaxGorter, Van Gelderen, Aertssen (69. Delgado), Hillen (46. Yah), Musampa, Warmerdam ©, Hlynsson, Fitz-Jim (59. Banel), Ihattaren (59. Martha), Rasmussen, Ünüvar (69. Misehouy).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Ted van de Pavert © (59. Roland Baas), Jasper van Heertum, Jeffry Fortes, Philip Brittijn (70. Danzell Gravenberch), Jesse Schuurman (59. Rick Dekker), Camiel Neghli (70. Johnatan Opoku), Mees Kaandorp (59. Basar ├ľnal), Sam Hendriks, Giovanni Korte.

Gele kaart(en) Jong Ajax: -

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Jong Ajax: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X