Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap en Jong PSV delen de punten

De Graafschap en Jong PSV delen de punten

Gisterenavond speelde De Graafschap haar laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie. Tegenstander was de belofte ploeg van PSV.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd het G-team van De Graafschap gehuldigd en bedankt voor het afgelopen seizoen.

Op een sfeervolle Vijverberg begon het ongewijzigde elftal van trainer Jan Vreman aan een prima start. Jong PSV daarentegen maakte zeker het eerste half uur een wat onmachtige indruk.

Het duurde dan ook niet lang of de Superboeren namen de leiding. Uit een afgeslagen corner van Danny Verbeek belande de bal via Jesse Schuurman bij Sam Hendriks die met een hakje het leder over de doellijn schoot. 1-0.

De Graafschap bleef de druk hooghouden. Kreeg via Camiel Neghli die zijn schot gepakt zag worden door de Eindhovense goalie een kans om de score uit te bouwen. Jong PSV wist zich elke keer goed onder de druk uit te voetballen en kreeg in de 37e minuut pas hun eerste mogelijkheid. Het was Bakayoko die rakelings langs het doel schoot.

Ook na rust begonnen de Superboeren fel maar gaandeweg kreeg de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy meer grip op de wedstrijd. Het was dan ook niet vreemd dat na een uur spelen de gelijkmaker op het bord stond. Uit een voorzet van Kjølø was het Bakayoko die de aanval afrondde met een treffer. 1- 1

(Verslag gaat verder onder de foto's)
 

Onder aanvoering van het eigen publiek kreeg De Graafschap de wedstrijd wat meer in handen. Het Eindhovense doelgebied werd constant belegerd. Het leidde onder andere tot een schot op de paal van Jasper van Heertum. Uit een spaarzame counter had Bakayoko  ook nog kans om de 1-2 te maken, maar hij liet na om de kans te benutten.

Daarna was het weer de beurt aan de Graafschap. In de allerlaatste minuten waren Jeffrey Fortes met een kopbal en Basar ├ľnal die in een 1-1 op een situatie faalde nog dicht bij een treffer. Maar de bal wilde er niet meer in.

(Sfeer)foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Vrijdag 29 april 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - Jong PSV 1-1 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Sam Hendriks (8.), 1-1 Johan Bakayoko (60.)

 Arbiter: Gansner Toeschouwers: 10.515

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Jeffry Fortes; Johnatan Opoku, Jesse Schuurman, Camiel Neghli (76. Danzell Gravenberch), Danny Verbeek (61. Mees Kaandorp, Sam Hendriks (61. Philip Brittijn) en Giovanni Korte (61. Basar ├ľnal)

Opstelling Jong PSV: Müller; Markelo, Comenencia, Felipe; Bahadir (84. Leysen); Kjølø ©, Colyn, Timan (59. Kreekels); Bakayoko, Romero (59. Priske Flyger) en Thomas (88. Touré).

Gele kaart(en) De Graafschap: Jeffry Fortes (90.)

Gele kaart(en) Jong PSV Felipe (67.), Thomas (88.), Priske Flyger (90+5.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Jong PSV: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X