Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jongelingen laten zich zien tijdens 0-4 zege bij Helmond Sport

Jongelingen laten zich zien tijdens 0-4 zege bij Helmond Sport

Tegen hekkensluiter Helmond Sport kende De Graafschap een gemakkelijke avond. De eerste twee doelpunten van Sam Hendriks en Giovanni Korte werden wegens buitenspel afgekeurd. Daarna volgde een vrije trap van Danny Verbeek, waarbij Jasper van Heertum de bal binnen kopte, 0-1.

Op aangeven van Camiel Neghli werkte Johnatan Opoku een schot af, recht op doelman Havekotte. Er volgde een dubbele wissel bij Helmond Sport. Ook De Graafschap diende te wisselen daar Danny Verbeek met een blessure uit viel. De 17-jarige Basar Önal was zijn vervanger.

Vlak voor de rust zorgde de jonge invaller voor de 0-2 tussenstand. Na een goede combinatie kwam de bal voor de voeten van Basar Önal, die na een dribbel kon binnen schuiven. Na een uur spelen een pass van Johnatan Opoku op Camiel Neghli die hard weet uit te halen in de korte hoek, 0-3.

Een voorzet van Basar Önal op Camiel Neghli werd gekeerd door Havekotte. En zagen Basar Önal (voorlangs) en Johnatan Opoku (naast) een poging missen. Tijdens de invalbeurten kwamen meerdere jongelingen als Devin Haen, Pim Lukassen en Hamza Bouihrouchane binnen de lijnen.

Een individuele actie van Camiel Neghli zorgde voor het slotakkoord. Van buiten de zestien meter haalde de middenvelder met links uit en viel de bal perfect tegen het net, 0-4.

Door deze overwinning is De Graafschap nog in de race voor een ticket om de play-offs. Het gat met nummer acht NAC Breda is verkleind tot één punt. NAC Breda verloor met 1-2 van FC Dordrecht.

In de vierde periode deed Almere City FC goede zaken met een 2-3 overwinning op TOP Oss. Roda JC verloor met 2-0 bij FC Emmen. Het kampioenschap kon nog niet officieel gevierd worden, daar FC Volendam met 1-2 won bij FC Den Bosch en daarmee directe promotie wist te halen naar de Eredivisie.

Nog twee speelronden te gaan. De Graafschap krijgt vrijdag 29 april om 20:00 uur Jong PSV op bezoek. Een week later, vrijdag 6 mei, volgt de uitontmoeting met opponent Jong Ajax.

De foto's in dit wedstrijdverslag zijn beschikbaar gesteld door BVO De Graafschap

Vrijdag 22 april 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

Helmond Sport - De Graafschap 0-4 (0-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jasper van Heertum (12.), 0-2 Basar Önal (42.), 0-3 Camiel Neghli (62.). 0-4 Camiel Neghli (90+1.)

Arbiter: Martens  Toeschouwers: 2.319

Opstelling Helmond Sport: Havekotte, Reith, Breugelmans (28. Fosu-Mensah), Van der Meer ©, Van der Sluijs, De Bie (28. Houttequiet), Bosiers, Van Hove (69. Vereijken), Beekman (57. Van Keilegom), Seys (57. Goselink).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Ted van de Pavert © (72. Roland Baas), Jasper van Heertum, Jeffry Fortes, Johnatan Opoku, Jesse Schuurman, Camiel Neghli, Danny Verbeek (34. Basar Önal / 86. Hamza Bouihrouchane), Sam Hendriks (72. Devin Haen), Giovanni Korte (72. Pim Lukassen).

Gele kaart(en) Helmond Sport: Van Hove (3.), Van der Meer (54.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Julian Lelieveld (70.)

Rode kaart(en) Helmond Sport: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X