Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Zure nederlaag voor de Superboeren tegen Top Oss

Zure nederlaag voor de Superboeren tegen Top Oss

Het leek gisterenavond opnieuw wel een reünie van oud-spelers net als 2 weken geleden bij de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Toen was de ongeslagen kampioensploeg uit het seizoen 90 – 91 te gast. Zo vinden we aan de kant van onze huidige tegenstander TOP Oss diverse spelers (Lion Kaak, Jan Lammers en Kyvon Leidsman) met een Superboeren verleden terug. Daarnaast liggen de roots van Giovanni Buttner in Doetinchem. Aan Doetinchemse zijde hebben Johnatan Opoku, Danzell Gravenberch en onze nieuwe technische man Peter Bijvelds een verleden bij de club uit Oss.

In de baaia van trainer Jan Vreman was er weer plaats voor spits Sam Hendriks. De perikelen rond zijn vreemde contract clausule zijn inmiddels opgelost en zo kon hij vanaf minuut een weer spelen. Verder kreeg Danny Verbeek de voorkeur als aanvallende middenvelder boven Johnatan Opoku. De ploeg van trainer Bob Peeters verkeert de laatste weken goed in vorm. Uit de laatste 3 wedstrijden werden 6 punten behaald. Bij TOP ontbreken door blessures en schorsingen Mees Gootjes, Jan Lammers en Stephen Buyl .

Vanaf de het eerste fluitsignaal trok De Graafschap ten aanval. De vlammende start leverde meteen 2 kansen op voor Camiel Neghli die beide keren doelman Alblas op zijn weg vond. Ook Sam Hendriks kreeg een grote kans maar uit de draai schoot hij net naast.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Zoals wel vaker dit seizoen kreeg De Graafschap het lid op de neus. Uit de allereerste aanval van de Ossenaren was het raak. Uit een afgemeten boogballetjes van Margaritha was het Sanches die de bal achter Hidde Jurjus knikte. Binnen de kortste keren was het alweer gelijk. Uit een lage voorzet van Danny Verbeek weet Sam Hendriks de bal tegen de touwen te werken.

De Superboeren bleven de ploeg van Bob Peeters onder druk houden. Kreeg kansen via een solo van Jasper van Heertum. Uit een counter kwam Mathieu oog in oog met Hidde Jurjus maar wist deze niet te passeren.

Na rust had Top Oss het zwaar te verduren. De Doetinchemmers kregen voldoende kansen maar weten deze helaas niet te verzilveren. Zo was Ted van de Pavert tweemaal gevaarlijk met een kopbal. Vond Sam Hendriks met een knap de uitstekend keepende Alblas op zijn weg.

Vlak voor tijd kreeg Camiel Negli nog een grote kans om de winnende binnen te schieten maar zijn schot gaat rakelings naast. Tegen alle verhoudingen in brak Top Oss in blessuretijd nog een keer uit. Uit een voorzet van Giovanni B├╝ttner is het Dean Guezen die de bal in het doel ranselde en De Vijverberg in rouw dompelde.

Wedstrijdfoto's zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Vrijdag 15 april 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - TOP Oss 1-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Joshua Sanches (24.), 1-1 Sam Hendriks (29.), 1-2 Dean Guezen (90+2.)

 Arbiter: Nagtegaal Toeschouwers: 10.084

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Jeffry Fortes; Danny Verbeek (66. Johnatan Opoku), Jesse Schuurman, Camiel Neghli; Mees Kaandorp (28. Joey Konings), Sam Hendriks (86. Pim Lukassen) en Giovanni Korte (66. Devin Haen)

Opstelling TOP Oss: Alblas; Pata, Piqué, Van Eijma, Leliendal; Kaak (71. Damen), Sanches, Van den Herik ©; Mathieu (84. Guezen), Tejan (71. Leidsman) en Margaritha (84. Büttner)

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Gele kaart(en) TOP Oss: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) TOP Oss: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X