Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Paal en lat zitten De Graafschap in de weg

Paal en lat zitten De Graafschap in de weg

Toen we in september 2021 tegen Jong AZ in Wijdewormer speelden stonden de Jonkies nog aan kop van de ranglijst. Inderdaad niet de favorieten (ADO, Volendam, Emmen, VVV of De Graafschap) maar een groepje jongens dat nog contributie betaalt om te mogen voetballen. De afgelopen 4 maanden is het team echter weggezakt naar de 17e plek in de rangschikking.

De tegenstander van gisterenavond is in de loop der tijd een echte Angstgegner geworden voor de Superboeren. Van de 7 onderlinge duels werden er maar 2 gewonnen.

Voor de ploeg van trainer Reinier Robbemond was het zaak om het vertrouwen van het publiek te herwinnen door middel van aantrekkelijk opportunistisch spel en eventueel 3 punten aan het eind. Hij stelde dezelfde 11 spelers op als een week geleden. Dus geen Rick Dekker en Danny Verbeek zoals werd verwacht volgens de media. Elmo Lieftink ontbrak opnieuw vanwege een knieblessure. Bij de kweekvijver van de Alkmaarders zat Mexx Meerdink, zoon van oud Graafschap speler Martijn Meerdink op de reservebank.

Het was een matig eerste helft waarin de thuisploeg de betere ploeg was. De eerste kans was erna ruim een kwartier spelen voor Jesse Schuurman. Zijn inzet werd echter gekeerd door doelman Sem Westerveld. In het vervolg van de eerste helft zit het de Superboeren niet mee. Zo kopt Sam Hendriks op de lat en belandde een schot van Giovanni Korte op de paal. De AZ-beloften kwamen er sporadisch uit en dit leverde een kansje op voor Kewal wiens schot richting miste.

Na rust voerde De Graafschap de druk op. Kort na de theepauze was Giovanni Korte dicht bij een doelpunt. Hij kon uit een voorzet vrij koppen, maar Westerveld redde opnieuw met een knappe reflex en wat hulp van het aluminium. De volgende kans is voor Jasper van Heertum die rakelings over het doel kopt.

Vlak daarop lopen er plotseling twee ongenodigde gasten op de grasmat. Na een korte onderbreking wordt het spel hervat. De Alkmaarders met inmiddels de Mexx Meerdink in de gelederen werd steeds verder teruggedrongen en kwamen moeilijk onder de druk uit.

In de omschakeling werd Hidde Jurjus bijna verrast door een chip van invaller Soulyman Allouch en kon Bram Franken uithalen na goed terugleggen van Iman Griffith: naast. 

In de slotfase waren er opnieuw kansen op een doelpunt. Jeffry Fortes raakte de kruising en zag zijn rebound gepakt worden door Westerveld. De uitstekende doelman wist even later Danzell Gravenberch ook van het scoren af te houden.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Vrijdag 4 maart 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - Jong AZ 0-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): -

Arbiter: Vos Toeschouwers: 8.869

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Roland Baas; Jeffry Fortes, Johnatan Opoku (81. Danny Verbeek), Jesse Schuurman; Mees Kaandorp (71.Philip Brittijn), Sam Hendriks (71. Joey Konings) en Giovanni Korte (81. Danzell Gravenberch)

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Gemmel, Goes (58. Dekker), Velthuis, Engel (58. Lathouwers); Franken, De Jong © (58. Allouch), Buurmeester; Griffith, Kewal (58. Meerdink) en Taabouni (90+1. Schouten).

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Gele kaart(en) Jong AZ: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Jong AZ: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X