Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Teleurstellend De Graafschap speelt gelijk tegen FC Den Bosch

Teleurstellend De Graafschap speelt gelijk tegen FC Den Bosch

Of 25 februari 2022 ooit een belangrijke dag in onze Vaderlandse geschiedenis zal worden, zullen we wel niet meer meemaken. Het was wel de dag dat de voetbalstadions weer opengingen zonder de beperkingen van de afgelopen tijd.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Ted van de Pavert gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd spelend voor De Graafschap.

Voor een vol huis (8944 toeschouwers) nam De Graafschap het op tegen het lager geklasseerde FC Den Bosch. De ploeg van Jack de Gier kon niet bogen op een goede serie. De ploeg haalde uit de laatste 10 wedstrijden maar een punt. Bij de Bosschenaren ontbraken Jorn van Hedel, Dylan Ryan en Linus Zimmer, allen vanwege een blessure.

Trainer Reinier Robbemond moest het stellen zonder de aan zijn knie geblesseerde Elmo Lieftink. Daarentegen was Danzell Gravenberch wel weer van de partij. Voor op en top Bosschenaar en clubheld Danny Verbeek was het een weer zien met zijn oude club.

In de eerste helft viel bar weinig te beleven. FC Den Bosch begon met een paar pogingen van Nikolaj Möller en Soufyan Ahannach. De Superboeren konden weinig imponeren. Opnieuw ontbrak de hoognodige creativiteit en er werd op standje zeker gevoetbald. Kansen kreeg het nog wel. Zo ging een kopbal van Jasper van Heertum ruim over. Zag Jeffrey Fortes zijn schot gekraakt worden en ging de kopbal van Johnatan Opoku net over.

Meteen na rust was er een grote mogelijkheid voor Giovanni Korte. Zijn schot ging rakelings over het doel van keeper Wouter van der Steen. De Graafschap was wat feller terwijl Den Bosch op de counter bleef loeren. Na 65 minuten was Sam Hendriks dicht bij het openingsdoelpunt. Zijn poging werd echter gekeerd door de Bossche doelman. De Bosschenaren ontsnapten even later aan een 1-0 achterstand toen Sam Hendriks zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd zag worden.

Tien minuten voor het einde werden nog een aantal verse krachten ingebracht. Doch zij konden het tij niet keren tegen het gemakkelijk overeind blijvende FC Den Bosch. In blessuretijd was er zelfs nog een schietkans voor Terrence Douglas om de volle winst mee te nemen, maar ook de linksback kreeg de bal er niet in

Onder een striemend fluitconcert verlieten de spelers het veld.

(Sfeer)foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(Wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 25 februari 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - FC Den Bosch 0-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): -

Arbiter: Nijhuis  Toeschouwers: 8944

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Roland Baas (82. Jonathan Vergara Berrio); Jeffry Fortes, Johnatan Opoku (69. Danny Verbeek), Jesse Schuurman (82.Devin Haen); Mees Kaandorp (82. Joey Konings), Sam Hendriks en Giovanni Korte (69. Philip Brittijn)

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen ©; Mulders (81. Van Beijnen), Van Grunsven, Van der Winden (71. Van den Bogert), Douglas; Van der Heijden, Leijten (61. Hunte), Maguire; Cijntje, Möller (81. Felida) en Ahannach

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Gele kaart(en) FC Den Bosch: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) FC Den Bosch: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X