Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap zet Telstar in de eerste helft opzij

De Graafschap zet Telstar in de eerste helft opzij

Een 0-3 uitoverwinning heeft De Graafschap geboekt bij Telstar. In het team van coach Reinier Robbemond begon Mees Kaandorp in de basis. Hierdoor nam Hicham Acheffay plaats op de bank. In de spits stond Sam Hendriks. Danny Verbeek en Danzell Gravenberch ontbraken in de wedstrijdselectie.

Bij tegenstander Telstar was het puzzelen welke formatie trainer Andries Jonker kon neerzetten. Er waren meerdere spelers afwezig. Aanvoerder Plet maakte eerder dit seizoen in de slotfase van de wedstrijd de 1-1 (strafschop) gelijkmaker in Doetinchem.

De wedstrijd was net van start en Mees Kaandorp zag zijn schot voorlangs gaan. Al vroeg tijdens deze confrontatie met Telstar kwamen de Doetinchemmers tot scoren. Uit een hoekschop van Roland Baas weet Johnatan Opoku op mooie wijze de bal te raken en in de hoek te plaatsen, 0-1.

Ook de thuisploeg, met 1.000 toeschouwers op de tribune, liet zich in de aanval zien. Aktas schoot van afstand naast. Een vrije trap van Van Doorm kon niet goed op doel gekopt worden door Aktas. Fernandes zag zijn schot naast gaan.

Aanwinst en huurling van SC Cambuur, Sam Hendriks, liet zich in korte tijd zien waarvoor de aanvaller naar Doetinchem is gekomen. Een vrije trap van Roland Baas werd in eerste instantie weggekopt door Vandermeulen, maar daarna sloeg Sam Hendriks toe om de bal over doelman El Ouazzane te koppen, 0-2.

Zijn volgende balcontact was een goede actie, waarna het schot van afstand op de lat ging. In het vervolg stelde Jesse Schuurman Sam Hendriks in staat om af te rekenen met een verdediger en de bal binnen te schieten, 0-3.

Een overtreding op Julian Lelieveld leverde een strafschop op. Johnatan Opoku stond achter de bal, maar zag zijn inzet door goalie El Ouazzanne uit de hoek gehaald worden. Vlak voor het rustsignaal had Van Doorm nog een goede uithaal, waar doelman Hidde Jurjus redding wist te brengen.

In het tweede bedrijf schoot Giovanni Korte van afstand. Wederom moest Hidde Jurjus handelend optreden op een inzet van Van Doorm. Ook Jasper van Heertum deed een doelpoging, maar raakte het zijnet. Het laatste wapenfeit was van invaller Philip Brittijn, recht in de handen van de doelman.

Door de 0-3 overwinning weet De Graafschap te klimmen naar plek vijf met 44 punten. Wel een wedstrijd meer gespeeld dan de overige ploegen rond die positie. De Graafschap speelt vrijdag 11 februari op De Vijverberg. Om 20:00 uur is de aftrap tegen FC Dordrecht.

De foto's in dit wedstrijdverslag zijn beschikbaar gesteld door BVO De Graafschap

Vrijdag 4 februari 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

Telstar - De Graafschap 0-3 (0-3) 

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Johnatan Opoku (6.), 0-2 Sam Hendriks (26.), 0-3 Sam Hendriks (30.)

Arbiter: Oostrom  Toeschouwers: 1.000

Opstelling Telstar: El Ouazzane, Zakir, Vandermeulen, Aktas, Molenaar (48. Gemert), Fernandes, Van Doorm ©, Vlijter, Giovanni, Smit (63. Akoy), Plet.

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Ted van de Pavert ©, Jasper van Heertum, Roland Baas, Jeffry Fortes, Johnatan Opoku (75. Elmo Lieftink), Jesse Schuurman (85. Rick Dekker), Mees Kaandorp (75. Philip Brittijn), Sam Hendriks (65. Joey Konings), Giovanni Korte (85. Hicham Acheffay).

Gele kaart(en) Telstar: Plet (26.), Fernandes (77.)

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Telstar: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Bijz: Johnatan Opoku mist strafschop (33).

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X