De Graafschap verzuimd te scoren en krijgt het lid daarna op haar neus

Na de interlandbreak van afgelopen week ontving De Graafschap gisterenavond FC Volendam op een volle Vijverberg. Hoewel de Palingboeren van trainer Wim Jonk een dertiende plaats bezetten was het toch weer een topwedstrijd in de KKD-divisie.  Een bijzonder weerzien was het voor Daryl van Mieghem, die afgelopen zomer na 154 wedstrijden Doetinchem inruilde voor Volendam.

Het waren de Superboeren die vanaf het beginsignaal het initiatief namen.  In een hoog tempo en vocaal ondersteund door haar geweldige achterban zocht het meteen de aanval. Kansen waren er voor Jasper van Heertum, die zijn voorzet via de doelman weer terug het veld in zag komen, Giovanni Korte die het probeerde met een schot in de korte hoek. Het enige gevaar van Volendam in die fase was een kopbal van Mühren.  De grootste kans om het bal te openen was van Joey Konings. De Volendam goalie weet in de een op een situatie met een uiterste krachtsinspanning redding te brengen op zijn inzet. Een minuut later is het opnieuw doelman Lauwers die redding brengt op een inzet van Elmo Lieftink. Niet veel later ziet de middenvelder een schot van hem naast het doel gaan.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Na een klein half uur spelen zijn het de Wijdbroeken die beter in hun spel komen. Veel kansen van de Superboeren zien we dan ook niet meer. Vlak voor rust komt de ploeg van trainer Reinier Robbemond plotseling op achterstand. Mühren weet de vrijstaande Oristanio te bereiken die van dichtbij de bal langs Hidde Jurjus tikt. 0-1 Het werd nog erger voor de Blauw witten. In de derde minuut van de blessuretijd is het Daryl van Mieghem die vanaf de rechterkant naar binnen komt. Zijn schot gaat via Ted van de Pavert in de verre hoek. 0-2

In de rust wordt aan beide kanten niet gewisseld.  Na 7 minuten gaat het opnieuw mis voor De Graafschap. Kaars wordt in de 16 meter onderuitgehaald door Julian Lelieveld. Geel en een penalty. Hoewel Hidde Jurjus dicht bij een redding is gaat de bal er van Mühren in. 0-3.

De wedstrijd verloor daarna glans. Volendam geloofde het wel en De Graafschap kon geen vuist meer maken. Ook een driedubbele wissel kon daar geen verandering meer in brengen. Voor de tweede keer dit seizoen moesten de Superboeren de winst aan hun tegenstander laten.

A.s. maandag is er alweer kans op revanche. De Graafschap speelt dan uit in Wijde Wormer tegen angstgegner Jong AZ. Bij winst kunnen de Superboeren goede zakendoen en blijven ze meedoen in de strijd om de eerste periodetitel. ‘

Rondom deze wedstrijd zijn sfeerfotos's gemaakt. Deze zijn te vinden in ons fotoalbum.

Vrijdag 10 september 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

De Graafschap - FC Volendam 0-3 (0-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Oristanio (42.), 0-2 Daryl van Mieghem (45+3.), 0-3 Mühren (53. penalty)

Arbiter: Higler Toeschouwers: 8.112

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert © (73. Philip Brittijn), Roland Baas (55. Jeffry Fortes); Rick Dekker (61. Jesse Schuurman), Johnatan Opoku, Elmo Lieftink; Danny Verbeek (82. Camiel Neghli), Joey Konings (55. Devin Haen) en Giovanni Korte (55. Hicham Acheffay).

Opstelling FC Volendam: Louwers; Kasius, B. Plat, Mirani ©, Kramer (67. Van Eerdhuijzen); Oristanio (63. Twigt), A. Plat, Deul; Van Mieghem, Mühren (76. Zeefuik) en Kaars (63. El Kadiri).

Gele kaart(en) De Graafschap: Elmo Lieftink (48.), Julian Lelieveld (52.), Jeffry Fortes (83.)

Gele kaart(en) FC Volendam: Deul (58.), B. Plat (69.), Mirani (85.)