Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Tweede uitzege op bezoek bij degradant FC Emmen

Tweede uitzege op bezoek bij degradant FC Emmen

Vorige week vrijdag werd op De Vijverberg de eerste thuiszege geboekt op NAC Breda. Een 2-0 uitslag met treffers van Joey Konings en Devin Haen. Vrijdag 27 augustus een lastige uitwedstrijd bij de degradant uit de Eredivisie van vorig seizoen FC Emmen.

Coach Reinier Robbemond hield zijn basiselftal in tact. De allereerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Een schot van Van Ooijen ging naast. Na balverlies van doelman Brouwer viel de eerste kans van De Graafschap te noteren. Elmo Lieftink zag zijn schot geblokt worden.

Verdediger Julian Lelieveld was dichtbij een treffer, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Brouwer. Vervolgens kon Hilterman tijdens een één-op-één situatie met goalie Hidde Jurjus voor de openingstreffer tekenen. Na goed uitkomen van Jurjus bleef de ruststand steken op 0-0.

In de rust werd Elmo Lieftink vervangen door Jeffry Fortes. Na goed druk zetten van Joey Konings werd de bal veroverd en met een goede voorzet kopte Giovanni Korte de 0-1 tegen de touwen. Daarna zag Jeffry Fortes zijn schot over gaan.

Aan de andere kant leek Hilterman op weg naar een kans, maar zat Ted van de Pavert er goed tussen. Danzell Gravenberch zag zijn invalbeurt bekroond worden met zijn eerste doelpunt voor De Graafschap. Johnatan Opoku kopte de bal door naar de aanvaller. Danzell Gravenberch wist uit de draai de score naar 0-2 te verdubbelen.

Door deze overwinning steeg de Doetinchemse ploeg enkele plaatsen en is terug te vinden op plaats twee. Achter koploper Jong AZ, de club wist alle vier de wedstrijden in winst om te zetten. De eerstvolgende wedstrijd van De Graafschap is vrijdag 10 september om 20:00 uur. FC Volendam komt een bezoek brengen aan De Vijverberg met oud-Graafschapper Daryl van Mieghem.

Vrijdag 27 augustus 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

FC Emmen - De Graafschap 0-2 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Giovanni Korte (57.), 0-2 Danzell Gravenberch (84.)

Arbiter: Van Boekel   Toeschouwers: 5.566

Opstelling FC Emmen: Brouwer, Apau (32. Luzayadio), Miguel, Veldmate © (77. Hardeveld), Burnet, Bernadou, Van Ooijen, Vlak (77. Toufiqui), Scholte, Hilterman, Assehnoun (63. Carty)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Roland Baas, Rick Dekker (76. Jesse Schuurman), Johnatan Opoku, Elmo Lieftink (46. Jeffry Fortes), Danny Verbeek (73. Mees Kaandorp), Joey Konings (63. Danzell Gravenberch), Giovanni Korte (73. Hicham Acheffay)

Gele kaart(en) FC Emmen: Burnet

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) FC Emmen: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X