Goppel schiet eredivisie droom Superboeren aan duigen

De Graafschap is er gisterenavond niet in geslaagd de volgende ronde van de play offs te bereiken. In eigen huis werd met 2-3 verloren van Roda JC.

De Graafschap trad aan met Clint Leemans en Rick Dekker als vervangers voor de geblesseerde Jordy Tutuarima en de gepasseerde Johnatan Opoku. Toine van Huizen keerde terug van 1 wedstrijd schorsing.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd, maar tot grote kansen kwam het niet. Na 10 minuten spelen brak de wedstrijd open. De Limburgers profiteerden in de omschakeling na een slordig moment van de Superboeren. Vente werd door Pflücke over de rechterflank diep gestuurd waarna de Feyenoord-huurling kalm bleef en de 0-1 tegen de touwen schoot. Wie dacht dat de blauw witten aangeslagen waren had het mis. Amper twee minuten na de openingsgoal kwamen de Doetinchemmers al weer op gelijke hoogte via Daryl van Mieghem. Hij draaide zich vrij en schoof 1-1 binnen.

De Graafschap pakte daarna het iniatief. Kreeg een behoorlijk aantal kansen via Elmo Lieftink en Clint Leemans. De Koempels waren in die fase nog een keer gevaarlijk via Pflücke en Absalem. Het schot van de linksback belandde uiteindelijk in de handen van de doelman. De ploeg van trainer Mike Snoei kwam voor rust alsnog op voorsprong toen Ted van de Pavert op aangeven van Clint Leemans binnenkopte: 2-1.

Na rust verschenen twee ongewijzigde ploegen op het veld. De Trots van het Zuiden drong wat meer aan. Toch was de eerste kans voor De Graafschap. Uit een scrimmage kregen Van Huizen, Van de Pavert en ook Lieftink de bal er echter niet in.

Nadat er lang geen kansen waren aan beide kanten, sloeg Roda JC uit het niets toe. Na een mooie lange bal twijfelde Goppel niet en verlengde de bal direct over Rody de Boer heen, 2-2. De Limburgers hadden meteen de smaak te pakken en pakten door. Absalem ging knap buitenom, waarna zijn voorzet met wat geluk voor de voeten van Goppel kwam, die weer de bal knap binnen wist te schieten, 2-3 voor de Limburgers.

Die klap kwamen de Superboeren niet meer te boven. Mike Snoei wisselde aanvallend door het inbrengen van Mohamed Hamdaoui, Melvin Platje, Johnatan Opoku en Joey Konings. Grote kansen wist de ploeg niet meer te creëren.

In de rommelige eindfase kreeg Ted van de Pavert nog een grote kans. Zijn inzet werd echter door doelman Hoekstra over het doel getikt. Door deze nederlaag spelen de Superboeren ook volgend jaar weer in de KKD Divisie.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Zaterdag 15 Mei 2021 (Keuken Kampioen Play-offs 2020-2021)

De Graafschap - Roda JC Kerkrade 2-3 (2-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Vente (11.), 1-1 Van Mieghem (13.), 2-1 Van de Pavert (37.), 2-2 Goppel (72.), 2-3 Goppel (75.)

Arbiter: Van der Eijk Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Rick Dekker (73.Johnatan Opoku),Jasper van Heertum, Toine van Huizen (80. Melvin Platje), Ted van de Pavert ©,Roland Baas; Elmo Lieftink (80.Mohamed Hamdaoui),Clint Leemans (73. Joey Konings), Jesse Schuurman; Ralf Seuntjens en Daryl van Mieghem.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Hoekstra; Jensen, Luijckx ©, Bakker, Absalem; Pflücke, Klaasen, Bouchouari (61. Vossebelt); Goppel (90+2. Ioannou), Falkenburg (82. Messaoud) en Vente (90+2. Serrarens).

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Heertum (7.), Baas (73.)

Gele kaart(en) Roda JC Kerkrade: Absalem (34.), Goppel (86.)