Derde gelijkspel op rij, 12 mei beslissing om promotie plek 2

De Graafschap heeft na de gelijke spelen tegen Almere City FC (2-2) en SC Cambuur (1-1) ook tegen Jong Ajax een punt overgehouden, 1-1. Hierdoor blijft de spanning om de tweede directe promotieplaats gaande.

De concurrenten wonnen wel de wedstrijden. Go Ahead Eagles op eigen veld met 2-1 van NEC. Almere City FC met 1-3 bij Jong FC Utrecht en NAC wist het thuisduel met MVV Maastricht met 2-0 te winnen.

Coach Mike Snoei kon in Amsterdam niet beschikken over Danny Verbeek. Ralf Seuntjens keerde terug in de basisformatie. Verder geen aanpassingen ten opzichte van de wedstrijd tegen SC Cambuur. De start van de wedstrijd was voor Jong Ajax. Meer balbezit voor de thuisploeg, maar de eerste kans was voor Ralf Seuntjens die zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Reiziger.

Halverwege de eerste helft kwamen de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong. Na een goede kapbeweging kon Taylor de bal achter goalie Rody de Boer werken. Een poging van Daryl van Mieghem ging over. De Doetinchemse club ging met een 1-0 achterstand de rust in.

De tweede helft zorgde voor een ander spelbeeld. De Graafschap nam het initiatief en de druk naar voren om de gelijkmaker aan te tekenen. Ralf Seuntjens schoot op de paal. Daarna volgde een kopbal van Toine van Huizen voor de 1-1 gelijkmaker. Doelman Reiziger werd diverse malen op de proef gesteld, maar wist dit vaak tot een hoekschop te werken.

Jesse Schuurman schoot net naast en Elmo Lieftink raakte de lat. Ook verdedigers Ted van de Pavert (van de lijn gehaald) en Jasper van Heertum (naast) hadden een mogelijkheid om voor de winnende treffer te tekenen. De blessuretijd bleef spannend, waarna Jong Ajax er zelfs nog gevaarlijk uit kwam, om voor een overwinning te zorgen. Het bleef bij 1-1.

Een gele kaart voor Toine van Huizen betekent een schorsing voor de laatste en beslissende wedstrijd van de competitie. De Graafschap krijgt woensdag 12 mei Helmond Sport op bezoek. Een overwinning is er nodig om de tweede plaats in bezit te houden met rechtstreekse promotie.

Go Ahead Eagles gaat in de laatste speelronde naar Excelsior. Almere City FC ontvangt Jong PSV en NAC Breda speelt in Leeuwarden tegen kampioen SC Cambuur. Alle wedstrijden beginnen woensdag 12 mei om 20:00 uur.

In ons fotoalbum is een rapportage te zien van de sfeeractie rondom deze wedstrijd.

Vrijdag 7 Mei 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

Jong Ajax - De Graafschap 1-1 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Taylor (23), 1-1 Toine van Huizen (64)

Arbiter: Nagtegaal Toeschouwers: 0

Opstelling Jong Ajax: Reiziger, Kasanwirjo, Regeer, Llansana, Douglas, Warmerdam, Ekkelenkamp (83. Rasmussen), Taylor (65. Yah), Martha (83. Hansen), Traoré (36. Mendez), Van Axel-Dongen (46. Giovanni)

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Ted van de Pavert ©, Jordy Tutuarima, Elmo Lieftink, Jesse Schuurman, Ralf Seuntjens, Johnatan Opoku (85. Melvin Platje), Daryl van Mieghem