Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Puntendeling op bezoek bij kampioen SC Cambuur

Puntendeling op bezoek bij kampioen SC Cambuur

Een spannende slotfase van deze competitiejaargang 2020-2021 is al een tijdje van toepassing. SC Cambuur is kampioen geworden, maar de strijd om plaats twee is nog in volle gang. De Graafschap kent voorafgaand aan deze speelronde een voorsprong van zes punten op Go Ahead Eagles en Almere City FC.

In Leeuwarden, met 2.400 toeschouwers, was er bij opkomst van de SC Cambuur-spelers een erehaag van de blauw-witten voor de kampioen. Wat voor de equipe van trainer Henk de Jong van SC Cambuur is gelukt, probeert De Graafschap dit d.m.v. de tweede plaats, te realiseren.

Coach Mike Snoei stelde dezelfde basisformatie op als het duel vorige week met Almere City FC (2-2). De eerste helft had de thuisploeg meer balbezit en kwam enkele keren voor het doel van Rody de Boer. De Graafschap kwam tot een aanval, waarna Jordy Tutuarima de bal in het zijnet schoot. Later uit een hoekschop kopte Ted van de Pavert de bal via de rug van Breij door en stond de 0-1 op het scorebord.

Aan de linkerkant via Jordy Tutuarima kreeg de uitspelende ploeg enkele momenten om voor het doel van Stevens te komen. Een voorzet van Daryl van Mieghem kwam echter niet aan. In de eindfase van de eerste helft keerde Rody de Boer het schot van topscorer Mühren.

In het tweede bedrijf bleek de Doetinchemse formatie de gevaarlijkste momenten te krijgen, nadat invaller Korte de 1-1 gelijkmaker wist aan te tekenen. Joey Konings zag zijn schot gekeerd worden door goalie Stevens. Een vrije trap van Daryl van Mieghem werd over gekopt door Jasper van Heertum. En Elmo Lieftink zag zijn inzet op de lijn weggewerkt worden.

Een 1-1 puntendeling tot gevolg, waarna SC Cambuur met het aanwezige publiek de gouden schild in ontvangst mocht nemen en een ereronde te lopen met de kampioensschaal. Door het gelijkspel ziet De Graafschap Almere City FC naderen tot vier punten. De club uit Almere won met 1-0 van Jong Ajax.

Go Ahead Eagles komt zondag in actie tegen Helmond Sport. NAC Breda, de nummer vijf, treft maandag NEC. In de volgende speelronde speelt De Graafschap wederom een uitduel en gaat het vrijdag 7 mei op bezoek bij Jong Ajax.

Vrijdag 30 April 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

SC Cambuur - De Graafschap 1-1 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Breij (31/e.d.), 1-1 Korte (60)

Arbiter: Kamphuis Toeschouwers: 2.400

Opstelling SC Cambuur: Stevens, Schmidt, Mac-Intosch (82. Nieuwpoort), Schouten ©, Bangura, Breij (58. Maulun), Hoedemakers, Oratmangoen (46. Korte), Doodeman (46. Paulissen), Mühren, Kallon (75. Sambissa)

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Ted van de Pavert ©, Jordy Tutuarima, Elmo Lieftink, Danny Verbeek (58. Joey Konings), Jesse Schuurman, Johnatan Opoku (72. Ralf Seuntjens), Daryl van Mieghem

Gele kaart(en) SC Cambuur: Schouten, Bangura

Gele kaart(en) De Graafschap: Danny Verbeek, Johnatan Opoku

Rode kaart(en) SC Cambuur: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X