Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Zwaar bevochten overwinning voor De Graafschap in de kraker tegen Go Ahead

Zwaar bevochten overwinning voor De Graafschap in de kraker tegen Go Ahead

Vanmiddag stond er weer eens echte kraker op papier in de KKD divisie. Op de Vijverberg traden De Graafschap en Go Ahead aan om hun rechtstreeks promotie droom in leven te houden. Voor beide partijen een belangrijke wedstrijd voor de een om de 2e positie te blijven behouden voor de ander om een nog hogere plek in de rangschikking te bereiken.

GA Eagles mist tegen De Graafschap Antoine Rabillard en Zakaria Eddahchouri. Het duo is nog afwezig vanwege het corona. Daarnaast mist trainer Kees van Wonderen Sam Crowther, Frank Ross, Mitchel Michaelis met blessures.

Aan Doetinchemse kant keert aanvoerder Ted van de Pavert terug van een schorsing en neemt centraal achterin de plaats van Roland Baas weer over. Danny Verbeek ontbreekt vanwege een schorsing. Joey Konings was zijn vervanger.

De 1e helft kenmerkte zich door een wat sterker en aanvallender De Graafschap. Go Ahead verdedigde compact en was gevaarlijk via de omschakeling. Kansen waren er weinig de 1e helft. Na 9 minuten kreeg de thuisploeg de eerste kans van de middag. Johnatan Opoku kreeg binnen de 16 de bal voor zijn voeten, uit de draai ziet hij de bal naast het doel gaan. Rond de 30e minuut kunnen we opnieuw een kans noteren. Ditmaal via Joey Konings die het eindpunt is van een aanval. De aanvaller schiet vanaf de rand 16 net naast het doel van Gorter.

Na de pauze 2 ongewijzigde ploegen. De eerste kans na de thee is voor de Superboeren. Jasper van Heertum schiet na een combinatie met Julian Lelieveld de bal in het zijnet. Kowet kreeg hierna een paar kansen via Mulenga en Botos om de score te openen, echter hadden zij het vizier ditmaal niet op scherp staan.  Na een uur lukte het Jesse Schuurman wel om het net te vinden. Al worstelend weet hij zich een weg te banen door de solide Deventer achterhoede en puntert raak. 1-0. De ploeg uit de Koekstad ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Dichterbij dan een kans voor Wouter Droste, die moest afronden in kansrijke positie kwam de ploeg van trainer Kees van Wonderen niet. Tot overmaat van ramp verloor Go Ahead in de blessuretijd ook nog zijn aanvoerder. Veldmate kwam na een luchtduel verkeerd terecht en leek zich ernstig te blesseren aan de knie.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Zondag 11 April 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

De Graafschap - Go Ahead Eagles 1-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 61. 1-0 Schuurman

Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld (87. Milan Hilderink), Toine van Huizen, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima; Jesse Schuurman, Johnatan Opoku, Elmo Lieftink (87.Ralf Seuntjens); Daryl van Mieghem (75. Clint Leemans),Joey Konings (64. Melvin Platje).

Opstelling Go Ahead Eagles: Gorter; Droste, Beukema, Veldmate (90+2. Bakker), Kuipers; Lucassen, Brouwers, Botos (79. Botos); Berden, Mulenga, Eyibil (71. Van Hoeven).

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Gele kaart(en) Go Ahead Eagles: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Go Ahead Eagles: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X