Moeizame zege De Graafschap tegen Jong FC Utrecht

Na drie wedstrijden met puntenverlies, boekte De Graafschap maandagmiddag 5 april een 0-1 overwinning op bezoek bij Jong FC Utrecht. De nederlaag van afgelopen vrijdag tegen FC Dordrecht (0-3) moest recht gezet worden, om de concurrenten voor de tweede plaats bij te blijven.

Coach Mike Snoei had verschillende wisselingen in de basisformatie gemaakt t.o.v. het duel met FC Dordrecht. Zo werd Ralf Seuntjens gepasseerd en stond Johnatan Opoku in de aanval. Ted van de Pavert zat een schorsing uit. Jasper van Heertum keerde weer terug in de basis.

De eerste helft hadden de Superboeren wind mee. De eerst mogelijkheid was voor Daryl van Mieghem, maar zijn inzet ging naast. Halverwege het eerste bedrijf was de tweede poging van aanvoerder Daryl van Mieghem wel raak. Een lange bal werd goed door de aanvaller gecontroleerd. Vervolgens slimmer in het duel met zijn tegenstander, door daarna keurig in de verre hoek af te ronden, 0-1.

Jong FC Utrecht, won afgelopen vrijdag met 2-3 van Telstar, was dichtbij om tot een gelijkmaker te komen. Een schot van Mallahi werd gekeerd door doelman Rody de Boer. Vlak voor het rustsignaal hadden de Achterhoekers de 0-2 kunnen maken. Een fout in de Utrechtse verdediging werd onderschept door Johnatan Opoku. Zelf was het lastig om daarna binnen te schieten en ging de kans naar Elmo Lieftink. Een verdediger wist op de doellijn de poging van Elmo Lieftink te pareren.

In de tweede helft bleef de uitspelende ploeg het lastig hebben. Jong FC Utrecht kwam af en toe voor het doel van de Superboeren. Zo moest Rody de Boer met zijn voet de kans van Velanas keren tot hoekschop. De ingevallen Joey Konings stelde goalie Nijhuis op de proef. In tweede instantie wist de doelman de bal buiten het doel te houden.

Ook invaller Melvin Platje kreeg een mogelijkheid om de score te verdubbelen. In blessuretijd raakte de aanvaller de paal. Na het gelijkspel tegen Excelsior (1-1) en de nederlagen tegen NAC Breda (3-1) en FC Dordrecht (0-3) wist De Graafschap deze wedstrijd te winnen met 0-1. Het doelpunt van Daryl van Mieghem was zijn veertigste goal voor de Doetinchemse club.

NAC Breda verloor met 0-1 van Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer is zondag 11 april om 12:15 uur de eerstvolgende opponent van De Graafschap. SC Cambuur won met 7-2 van Excelsior. Almere City FC begon maandag het uitduel bij Roda JC, maar werd wegens sneeuwval halverwege de tweede helft gestaakt.

Maandag 5 April 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

Jong FC Utrecht - De Graafschap 0-1 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Daryl van Mieghem (22)

Arbiter: Vos Toeschouwers: 0

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis, Pabai (60. Van der Kust), Meissen, Mukeh (75. Pieters), Culhaci, Huizing, Balk (46. Sanches Fernandes), Lottin, Mallahi (75. Alou), Hilterman ©, Velanas

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Roland Baas, Jordy Tutuarima (76. Milan Hilderink), Elmo Lieftink, Danny Verbeek (60. Joey Konings), Jesse Schuurman, Johnatan Opoku, Daryl van Mieghem © (69. Melvin Platje)

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Mukey

Gele kaart(en) De Graafschap: Danny Verbeek (19)