De Graafschap loopt averij op in strijd om directe promotie

Gisteravond speelden de Superboeren tegen hun Angstgegner Jong AZ. De Kaaskoppen wisten in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen  een historische recordscore van maar liefst 7-3 te boeken.

Ook een jaar eerder verloor De Graafschap op bezoek bij Jong AZ. Destijds werd het 2-1 voor de Zaanstrekers en het was de enige nederlaag die de ploeg van Mike Snoei dat seizoen leed.

In eigen huis werd afgelopen seioen een klinkende 5-1 overwinning behaald en door dit resultaat mochten de blauw witten zich eind februari 2020 kronen tot kampioen van de 3e periode.

Voor keeper Rody de Boer en Toine van Huizen wordt het een weerzien met hun oude ploeg. Trainer Mike Snoei liet zijn elftal starten in een 4-3-3 opstelling waarbij de geschorste Julian Lelieveld werd vervangen door Jesse Schuurman en de licht geblesseerde Elmo Lieftink door Joey Konings.
In de voorbeschouwing op de wedstrijd waakte de trainer voor te veel optimisme bij zijn ploeg.

De Superboeren begonnen uiterst mager aan de wedstrijd. Het was de ploeg van trainer Michel Vonk die na het kwartier voor het eerste gevaar zorgde.

Mohamed Taabouni werd gevaarlijk met een afstandsschot, maar doelman Rody de Boer kon de bal eenvoudig keren. Enkele minuten later werd Rody de Boer bijna verrast door een snoeiharde vrije trap van Peer Koopmeiners.

Hierna zakte het spel naar een bijzonder laag niveau en het leek er op dat beide ploegen met 0-0 de pauze zouden ingaan.

Toch was het De Graafschap dat aan de leiding kwam. Via Jasper van Heertum en Joey Konings komt de bal bij Daryl van Mieghem.

Laatstgenoemde schoot vervolgens van circa 25 meter raak, mede dankzij een allerminst overtuigend optreden van doelman Beau Reus: 1-0.

In de eerste fase na de theepauze leek het alsof de Superboeren het spel van de eerste helft van zich afgooiden.

Zeker in het eerste kwartier kreeg de ploeg een drietal kansen. De grootste kans was daarbij van Jesse Schuurman, die een harde en lage voorzet van Jordy Tutuarima, echter op 5 meter van het doel naast schiet.

Met het inbrengen van Melvin Platje en Rick Dekker probeerde Mike Snoei het matig spel te keren. Het lukte de Doetinchemmers echter niet om afstand te nemen en zag de nummer achttien zelfs nog op gelijke hoogte komen.

Uit een vrije trap van Bram Franken kopte Tijs Velthuis tien minuten voor rust uit het niets raak en zette de score op: 1-1.

De Graafschap probeerde er nog een slot offensief uit te persen maar wist aan de gelijke stand geen verandering meer te brengen.

Van deze wedstrijd zijn wedstrijdfoto's gemaakt. Deze zijn te vinden in ons fotoalbum!

Vrijdag 26 februari 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

De Graafschap  -  Jong AZ:  1-1 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Daryl van Mieghem (43.), 1-1 Velthuis (79.)

Arbiter: Martens Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Daryl van Mieghem, Jasper van Heertum (86. Milan Hilderink), Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima; Jesse Schuurman, Clint Leemans, Danny Verbeek (66.Melvin Platje); Joey Konings (66. Rick Dekker / 86. Camiel Neghli) en Ralf Seuntjens ©.

Opstelling Jong AZ: Reus; Jacobs, Velthuis, Berkhout, Gullit; Koopmeiners ©, Goudmijn (62. Margaret), Franken; De Jong (83. Buurmeester), Duin (62. Kunst) en Taabouni

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Huizen (78.)

Gele kaart(en) Jong AZ: Duin (41.), Berkhout (88.)

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.