Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Doeltreffende verdedigers zorgen voor 2-3 overwinning op FC Den Bosch

Doeltreffende verdedigers zorgen voor 2-3 overwinning op FC Den Bosch

Zaterdagmiddag heeft De Graafschap een 2-3 zege geboekt op laagvlieger FC Den Bosch, de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie. Voor de eerste keer met de nieuwe trainer Jack de Gier op de bank. De voorgaande twee ontmoetingen gingen gelijk tegen NAC Breda (1-1) en Excelsior (4-4).

Coach Mike Snoei kon Ralf Seuntjens weer vanaf de aftrap opstellen. Nieuweling Clint Leemans, tegen TOP Oss (2-1 winst) zijn debuut met een doelpunt, weer op het middenveld. Voor Melvin Platje, sinds eind deze week bij de selectie betrokken, kreeg nog geen speelminuten in Den Bosch.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisspelende ploeg. Postema met een knap schot op de lat. Aan de andere kant van het veld een vrije trap van Danny Verbeek. Wie anders dan Jasper van Heertum was weer bij een doelpunt betrokken met de 0-1 openingstreffer. Laatst tegen FC Volendam (1-4 overwinning) was de verdediger tweemaal trefzeker.

Enkele minuten later was de stand weer gelijk. Doelman Rody de Boer kon de eerste inzet richting de zijkant werken, maar Postema stond op zijn post en schoot in de korte hoek binnen, 1-1. FC Den Bosch kreeg daardoor de intentie dat het deze stand nog langere tijd kon vasthouden. Elmo Lieftink en Ralf Seuntjens troffen geen doel.

Vlak voor het rustsignaal een lange uittrap van Rody de Boer. Via een verdediger kwam de bal voor de voeten van Ted van de Pavert, die de bal onder doelman Van der Steen wist te werken, 1-2.

In de rust werd er een wissel toegepast. Jesse Schuurman kwam binnen de lijnen voor Elmo Lieftink. De beginfase van de tweede helft was het wat aftasten en loerde de thuisclub op de gelijkmaker. Joey Konings verliet met een blessure het veld. Invaller Daryl van Mieghem was daarna betrokken bij de 1-3, waarna Julian Lelieveld binnen schoot.

Ook Danny Verbeek ging voortijdig naar de kant met een blessure. Johnatan Opoku was zijn vervanger. FC Den Bosch liet van zich horen en kwam er een keer goed uit en via wederom Postema was het weer raak, 2-3. Een spannende slotfase volgde, maar hield De Graafschap deze voorsprong vast.

Door de overwinning in Den Bosch staat De Graafschap op vijftig punten. Net als Almere City FC die nog een wedstrijd tegen Helmond Sport op een later moment gaan inhalen. De Superboeren spelen zaterdag 13 februari om 14:00 uur een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht.

Zaterdag 6 Februari 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

FC Den Bosch - De Graafschap 2-3 (1-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jasper van Heertum (8), 1-1 Postema (12), 1-2 Ted van de Pavert (45), 1-3 Julian Lelieveld (67), 2-3 Postema (71)

Arbiter: Van den Kerkhof Toeschouwers: 0

Opstelling FC Den BoschVan der Steen ©, Fonseca (69. Bolsius), Van Zutphen, Van der Velden, Green, Meerveld, Felida, Moreo Klas, Postema, Van Moorsel, Kuijpers (63. Van Bakel)

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jasper van Heertum, Jordy Tutuarima, Elmo Lieftink (46. Jesse Schuurman), Clint Leemans, Danny Verbeek (68. Johnatan Opoku), Joey Konings (58. Daryl van Mieghem), Ralf Seuntjens ©

Gele kaart(en) FC Den Bosch: -

Gele kaart(en) De Graafschap: Johnatan Opoku (77), Ted van de Pavert (83)

Rode kaart(en) FC Den Bosch-

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X