Van Heertum belangrijk met twee goals tegen FC Volendam (1-4)

De thuisontmoeting eerder dit seizoen tegen FC Volendam eindigde in een 2-5 nederlaag. Ook in de voorbereiding was het Andere Oranje met 1-2  te sterk. Vorig voetbaljaargang een doelpuntrijk gelijkspel in Volendam: 3-3.

Jordy Tutuarima keerde terug in de basisformatie. Echter diende trainer Mike Snoei al vroeg in het duel een wissel toe te passen. Rick Dekker raakte geblesseerd en werd vervangen door Jesse Schuurman. De thuisspelende ploeg had meer balbezit en liet in de beker tegen PSV (0-2 verlies) een zeer goede indruk achter.

Ook tegen De Graafschap was FC Volendam richting het doel te vinden. Een vrije trap van Deul werd over getikt door doelman Rody de Boer. Een volgende mogelijkheid was voor Plat, die zijn inzet over het doel zag gaan.

Richting een half uur speeltijd combineerde De Graafschap naar een aanval. Jordy Tutuarima gaf voor, waarna Jasper van Heertum kon binnen koppen, 0-1. Vlak voor rust was de thuisspelende club dichtbij de gelijkmaker. Een poging van afstand via Mullatieri werd door verdediger Ted van de Pavert vlak voor de doellijn over gekopt.

Ook Ralf Seuntjens moest voortijdig van het veld. In duel met Deul klapte zijn rechterenkel dubbel. Eerder dit seizoen tegen Jong AZ, eveneens op kunstgras, kon de aanvoerder de wedstrijd niet uitspelen. Toen was het zijn linkerenkel.

Een grote kans op slag van rust was er voor El Azzouzi, maar stuitte op Rody de Boer. Na vijftien seconden in de tweede helft werd de score verdubbeld. Een diepe bal van Julian Lelieveld werd door Johnatan Opuku binnen geschoten, 0-2. Niet veel later viel uit een hoekschop de 0-3 met een schot van richting geraakt door Jasper van Heertum.

Drie minuten later was Kaars trefzeker na een goede voorzet vanaf de rechterkant, 1-3. De invallers Daryl van Mieghem en Camiel Neghli waren betrokken bij de 1-4. Na een goede actie van Daryl van Mieghem stond Camiel Neghli vrij om binnen te schieten. Een mooi moment voor de doelpuntenmaker, die deze week zijn eerste profcontract tekende met nu ook zijn eerste treffer voor De Graafschap.

Op de ranglijst blijft De Graafschap de druk houden op de nummers één en twee: SC Cambuur en Almere City FC. Het gat met beide ploegen is zes punten gebleven. Daarnaast werd de voorsprong op NAC Breda (1-1 tegen FC Den Bosch) op zes punten gezet. Komende vrijdag om 21:00 uur komt Top Oss richting De Vijverberg.

Zondag 24 Januari 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

FC Volendam - De Graafschap 1-4 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jasper van Heertum (27), 0-2 Johnatan Opoku (46), 0-3 Jasper van Heertum (53), 1-3 Kaars (58), 1-4 Camiel Neghli (73)

Arbiter: Van de Graaf Toeschouwers: 0

Opstelling FC VolendamRoggeveen, Kasius (78. Betti), B. Plat, Van de Ven, Murkin, Deul, A. Plat, Ben Sallam (60. James), Kaars (60. Antonucci), Mulattieri, El Azzouzi (68. Iatroudis)

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jasper van Heertum, Jordy Tutuarima, Rick Dekker (4. Jesse Schuurman), Danny Verbeek (68. Camiel Neghli), Elmo Lieftink, Joey Konings (68. Daryl van Mieghem), Ralf Seuntjens © (44. Johnatan Opoku)

Gele kaart(en) FC Volendam: B. Plat (29)

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) FC Volendam-

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.