Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Goede start van de derde periode met 1-3 winst in Kerkrade

Goede start van de derde periode met 1-3 winst in Kerkrade

De Graafschap won eerder dit seizoen de thuisontmoeting tegen Roda JC met 4-0. Een overtuigende zege, waarbij destijds 3.226 supporters vanaf de tribune de treffers van Elmo Lieftink (2x), Daryl van Mieghem en Ralf Seuntjens konden aanschouwen. Nu een geruime tijd met lege tribunes.

In Kerkrade werd de derde periode gestart. Vorig seizoen won De Graafschap de derde periodetitel en leek het op weg naar promotie. De competitie werd echter stilgelegd. Trainer Mike Snoei kon niet beschikken over Jordy Tutuarima, vorige week de man van de wedstrijd tegen Telstar (2-0 winst). Roland Baas was zijn vervanger.

Een effectieve eerste helft zorgde uiteindelijk voor een goede avond voor De Graafschap. Al vroeg in de wedstrijd kon Ralf Seuntjens de 0-1 binnen koppen. En had de aanvoerder de kans om binnen tien minuten de 0-2 te maken, maar zijn inzet van elf meter werd door doelman Hoekstra gestopt.

Waar Joey Konings vorige week zijn eerste competitietreffer maakte, was het tegen Roda JC raak. Na een hoekschop van Rick Dekker kon Joey Konings bij de eerste paal de bal binnen werken, 0-2. Het slotakkoord van de eerste helft was een goede goal van Elmo Lieftink. Op aangeven van Julian Lelieveld kon Elmo Lieftink de bal op het randje van de zestien keurig in de kruising schieten, 0-3.

In het tweede bedrijf lieten de Superboeren het liggen om de score verder uit te breiden. Een schot van Joey Konings werd gekeerd door Hoekstrak. Oud-De Graafschapspeler Robert Klaasen probeerde van afstand te schieten, maar leverde net als voor Thijmen Goppel geen problemen op voor goalie Rody de Boer.

Danny Verbeek raakte uit een vrije trap de lat. In de slotfase kwam Roda JC via Marzo op 1-3. Invaller Daryl van Mieghem zag zijn inzet via de lat over gaan. Het bleef bij 1-3 waarmee De Graafschap de aansluiting blijft houden richting de nummers één en twee. Later op de avond won Almere City FC met 2-5 bij Jong AZ. Zondag komt SC Cambuur in actie op bezoek bij NEC.

De eerstvolgende wedstrijd van De Graafschap is bij FC Volendam. Zondag 24 januari om 12:15 uur vangt dit duel aan.

Vrijdag 15 Januari 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

Roda JC - De Graafschap 1-3 (0-3)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Ralf Seuntjens (05), 0-2 Joey Konings (27), 0-3 Elmo Lieftink (45+1), 1-3 Marzo (82)

Arbiter: Teubenr Toeschouwers: 0

Opstelling Roda JC: Hoekstra, Marzo, Luijckx ©, Lambrix (62. Jensen), Keulen, Klaasen, Bouchouari, Bakker (62. Vossebelt), Goppel (76. Ioannou), Falkenburg, Pflücke (62. Serrarens)

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jasper van Heertum, Roland Baas, Rick Dekker (83. Jesse Schuurman), Danny Verbeek (83. Camiel Neghli), Elmo Lieftink, Joey Konings (74. Daryl van Mieghem), Ralf Seuntjens ©

Gele kaart(en) Roda JC: Marzo (66), Luijckx (78)

Gele kaart(en) De Graafschap: Rick Dekker (35)

Rode kaart(en) Roda JC: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Bijzonderheden: Ralf Seuntjens mist strafschop (10)

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X