De Graafschap luidt het jaar uit met een 3-1 overwinning

De Graafschap heeft vanmidddag in een matige wedstrijd een 3-1 overwinning behaald op Jong FC Utrecht.  De Doetinchemmers begon met dezelde 11 spelers als afgelopen woensdag tegen PSV.

De Domstedelingen waren het eerste kwartier zeker niet de mindere dan de Superboeren, die moeizaam starten. De ban werd in de 15e minuut gebroken toen Ralf Seuntjens met een lob over 51 meter doelman Houweling verschalkte. Een beauty die zijn weerga niet kent en ongetwijfeld bij de verkiezing Doelpunt van het Jaar zeer hoge ogen gaat gooien.

Vrij snel hierna verdubbelde de ploeg van Mike Snoei de marge. Uit een hoekschop van Rick Dekker beland de bal bij Daryl van Mieghem, die met een diagonal schot de 2-0 laat aan tekenen.

Jong FC Utrecht krijgt via Hilterman en Pieters een aantal kansen maar weet niet te scoren.

In de eerste 5 minuten na rust stapelen de kansen van blauw witten zich op. Eerst is het Elmo Lieftink die zijn schot net naast getikt ziet worden.Niet veel later probeert Daryl van Mieghem het maar zijn schot gaat over de goal. Vlak daarna kopt Joey Konings de bal uit een voorzet van Jordy Tutarima in de handen van de Utrecht goalie.

In de 60e minuut krijgt Elmo Lieftink een nieuwe kans om de score naar 3-0 te tillen. Het is doelman Houweling die reddend optreed en erger weet te voorkomen. Ook Rody de Boer weet zijn doel schoon te houden bij een schot van invaller Lottin. Zijn inzet wordt tot hoekschop verwerkt.

Aan Graafschap zijde worden Rick Dekker en Joey Konings na zo’n 20 minuten spelen in de 2e helft vervangen door Jesse Schuurman en Danny Verbeek. Die laatste is direct gevaarlijk  maar ook hij vindt de Utrecht doelman op zijn pad.

Jongeling Camiel Neghli krijgt na zijn goed invalbeurt tegen MVV opnieuw de kans zich te bewijzen. Hij vervangt de geblesseerde Daryl van Mieghem. De Graafschap begint steeds slordiger te spelen waardoor Jong Utrecht er zo af en toe gevaarlijk uit kan komen. Rody de Boer red op een inzet van Hilterman die op hem toe kwam lopen. De aansluitings treffer kan da nook niet uitblijven. Met een schot in de korte hoek weet Pabai het weer spannend te maken op de Vijverberg. Met nog 5 minuten te gaan tot het eindsignaal is het opnieuw Ralf Seuntjes die weet scoren uit uit voorzet van Julian Lelieveld. 3-1 .

Milan Hilderink en Giannis Mystakidis komen met nog 2 minuten spelen Jasper van Heertum en Ralf Seuntjens nog vervangen.

De Graafschap sluit het jaar af zoals het begon met een overwinning op Jong FC Utrecht.

Wedstrijdfoto's van deze laatste competitiewedstrijd in 2020 zijn te vinden in ons fotoalbum.

Zaterdag 19 December 2020 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

De Graafschap  - Jong FC Utrecht 3-1 (2-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Seuntjens (14.), 2-0 Van Mieghem (22.), 2-1 Pabai (81.), 3-1 Seuntjens (86.)

Arbiter: Blank Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jasper van Heertum (88. Milan Hilderink), Jordy Tutuarima; Rick Dekker (62. Jesse Schuurman), Ralf Seuntjens © (88. Giannis Mystakidis), Elmo Lieftink; Joey Konings (62. Danny Verbeek) en Daryl van Mieghem (71. Neghli)

Opstelling Jong FC Utrecht: Houweling; Kasius, Pabai (46. Kluivert), Akmum, Deyonge (55. Van der Kust); Huizing, Alou, Lonwijk; Acheffay (61. Lottin), Hilterman © en Pieters (80. Oehlers).

Gele kaart(en) De Graafschap: Lelieveld (77.), Verbeek (83).