De Graafschap houdt met 10 man stand tegen Jong Ajax

Vanavond de eerste wedstrijd uit een drieluik die tot aan het eind van het jaar wordt afgewerkt op De Vijverberg. De eerste tegenstander die we tegen komen is Jong Ajax. Trainer bij de Beloften uit Amsterdam is Mitchel van der Gaag. Op 15 jarige leeftijd verliet hij destijds De Graafschap voor PSV. Bij de Superboeren keerde Rody de Boer na 2 weken afwezigheid weer terug onder de lat. Daarnaast nam Jasper van Heertum in het centrum van de verdediging de plek in van de grieperige Ted van de Pavert. Aan Amsterdamse zijden geen bekende namen. Jongste speler op het veld was Ajacied  Kristian Hlynsson met zijn nog maar 16 jaar.

De eerste kansen zijn voor de ploeg van Mike Snoei. Doelman Scherpen keert een schot van Daryl van Mieghem in de korte hoek. Niet veel later krijgt Ralf Seuntjes ruimte om uit te halen maar zijn schot gaat naast. In de 12e minuut is het dan raak. Ralf Seuntjens opent de score, via Douglas valt de bal in het doel. Lang kunnen de Doetinchemmers niet profiteren van hun voorsprong. De eerste de beste aanval van Ajax wordt doeltreffend afgerond door Martha op aangeven van Warmerdam.

Aan het eind van het tweede kwart van de 1e helft is het opnieuw De Graafschap dat de leiding neemt. Een assist van Julian Lelieveld wordt opnieuw afgerond door Ralf Seuntjens 2-1. Of de duivel er mee speelt is het 2 minuten later al bijna weer gelijk. Martha lift de bal, na een geweldige uitrap van Scherpen, de bal tot ieders opluchting gelukkig over het doel.

In de 31e minuut moeten de blauw witten met 10 man verder. Na een harde tackle op Warmerdam mag Danny Verbeek vroegtijdig de kleedkamer opzoeken met rood op zak.

Doelman Rody de Boer grabbelt kort daarop mis bij een lange bal van Llansane. Het levert de hoofdstedelingen niet meer dan een hoekschop op.

De Graafschap zakt na de rode kaart wat meer terug. Er wordt minder hoge druk gezet. Jong Ajax heeft daardoor tot aan de middenlijn vrij spel. Op de helft van De Graafschap onstaat daardoor wat minder ruimte om te voetballen. Na een harde overtreding van Hlynsson willen de Superboeren dat ook hij een rode kaart krijgt. De gele kaart die hij krijgt is meer dan terecht. Vlak voor rust probeert Martha het nog eens van afstand . Zijn inzet verdwijnt echter ver over het doel.

Na de pauze zien we een ongewijzigd De Graafschap. Bij Jong Ajax zijn Musampa en Hansen in de ploeg gekomen. De eerste dreiging na de thee is van de Ajax Beloften. Regeer komt net tekort om een voorzet van Martha te verlengen. Jong Ajax blijft gevaarlijk. Een inzet van Unavar wordt ternauwernood geblokt. De 2-2 kan daarom ook niet uitblijven. Sontje Hansen schiet de gelijkmaker van afstand schitterend binnen. Kort daarop brengt Mitchel van der Gaag met Ribeiro en Bande opnieuw 2 verse krachten.

De  10 Superboeren hebben het de hele 2e helft al moeilijk tegen het aandringende Jong Ajax.

De Graafschap probeert stand te houden en wisselt in de 65e minuut Ralf Seuntjens voor Joey Konings. De Amsterdammers blijven kansen houden. Na goed werk van Kasanwirjo en Hansen haalt Giovanni uit. Zijn schot wordt geblokt en levert een hoekschop op.  Rody de Boer tikt niet veel later een pegel van Kasanwirjo over zijn doel.

Een van de spaarzame aanvallen van De Graafschap levert bijna een doelpunt op. Daryl van Mieghem probeert Scherpen te passeren met een bal achter zijn standbeen. De Ajax doelman grijpt echter goed in. Even later is Jasper van Heertum dichtbij de 3-2. De Graafschap geeft zeker nog niet op. Met nog 10 minuten te spelen krijgt Daryl van Mieghem een enorme kans maar hij schiet helaas over.

Toine van Huizen (tijdrekkken) en Mike Snoei (aanmerkingen) krijgen vlak voor tijd beide geel van scheidsrechter Gerrits. Ook Daryl van Mieghem krijgt de gele prent voorgeschoteld..

In de spannende extra 5 minuten weten de Superboeren stand te houden en spelen voor het eerst in de geschiedenis gelijk tegen Jong Ajax.

Rondom deze wedstrijd zijn er foto's gemaakt. Deze zijn te vinden in ons fotoalbum.

Vrijdag 11 december 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2020-2021)

De Graafschap  - Jong Ajax 2-2 (2-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Douglas / eigen doelpunt (12.), 1-1 Martha (16.), 2-1 Seuntjens (27.), 2-2 Hansen (57.)

Arbiter: Gerrets Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Toine van Huizen,Roland Baas, Rick Dekker (75 Ted van de Pavert), Elmo Lieftink (95 Sven Blummel), Jesse Schuurman,Danny Verbeek, Ralf  Seuntjens,(65 Joey Konings) Daryl van Mieghem..

Opstelling Jong Ajax: Scherpen; Van Gelderen, Llansana ©, Kasanwirjo, Van Gelderen (46. Musampa); Regeer, Hlynsson (46. Hansen), Warmerdam (60. Giovanni); Martha, De Waal (60. Bandé) en Ünüvar (86. Baas).

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Huizen (87.), Snoei (87.), Van Mieghem (90.)

Gele kaart(en) Jong Ajax: Hlynsson (41.)

Rode kaart(en) De Graafschap: Verbeek (31.)

Rode kaart(en) Jong Ajax:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.