Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Winst in Dordrecht zorgt voor tijdelijke koppositie De Graafschap

Winst in Dordrecht zorgt voor tijdelijke koppositie De Graafschap

De Graafschap heeft in de twaalfde speelronde goede zaken gedaan. Een 0-2 uitzege werd geboekt bij hekkensluiter FC Dordrecht. Deze club kende een hectische week. Trainer Harry van den Ham werd na de 5-1 nederlaag tegen FC Eindhoven ontslagen.

Vervolgens kregen de assistent-trainers het Coronavirus en konden daardoor niet op de bank plaatsnemen. De keeperstrainer vulde deze functie van trainer in tegen de Superboeren. Aan de andere kant had coach Mike Snoei twee wijzigingen ten opzichte van het duel woensdag tegen NAC Breda (1-0 winst).

Jordy Tutuarima en Daryl van Mieghem waren niet van de partij en daardoor konden Roland Baas en Joey Konings vanaf de aftrap starten. In de eerste tien minuten zochten de blauw-witten veelvuldig de aanval en maakte het de Schapenkoppen lastig. Dat resulteerde in een 0-1 voorsprong via Mohamed Hamdaoui. De aanvaller stond bij de tweede paal goed vrij en kon de bal binnen werken.

Na de openingstreffer liet de thuisploeg wat meer van zich horen. Binnen enkele minuten kreeg het twee mogelijkheden op de gelijkmaker. Toine van Huizen speelde de bal te kort terug op doelman Rody de Boer. Vermeulen had alle ruimte, maar had dit zelf niet door en schampte de bal en zag zijn inzet naast gaan. Vervolgens een goede voorzet, maar raakte Valpoort de bal verkeerd.

Johnatan Opoku kreeg twee kansen, maar zag tot twee keer toe de lat als eindstation. Ook de meegekomen verdediger Julian Lelieveld kon een poging wagen, maar schoot tegen een tegenstander aan. Met een 0-1 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Door het minimale verschil bleef de rode lantaarndrager met slechts vijf punten in de wedstrijd. Strijdend ging de ploeg wat aanvallender spelen om meer voor het doel van Rody de Boer te komen. Een afstandsschot van Elmo Lieftink ging naast.

Toch verdubbelde de Doetinchemse formatie de stand naar 0-2. Een overtreding op Jesse Schuurman in het strafschopgebied stelde Ralf Seuntjens in staat om de penalty te benutten. Ook de derde poging van Johnatan Opoku bleek geen succes. Een hard geschoten vrije trap werd door keeper Swolfs uit de hoek getikt tot hoekschop.

Met deze 0-2 overwinning passeert De Graafschap lijstaanvoerder Almere City FC en is momenteel de nieuwe koploper. De Graafschap staat met twaalf wedstrijden op 28 punten. Daarna volgt Almere City FC met 27 punten uit elf duels. SC Cambuur kent een achterstand van zes punten op De Graafschap, maar heeft nog twee duels te spelen.

Zondagavond een mooi affiche tussen de nummers drie en twee: SC Cambuur - Almere City FC. Voor de ploeg van coach Henk de Jong staat donderdag 19 november de confrontatie met zijn vorige werkgever De Graafschap op het programma. De eerste periodetitel werd door SC Cambuur gewonnen. De inhaalwedstrijd tegen Jong PSV is op maandag 30 november.

14 november 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2020-2021)

FC Dordrecht - De Graafschap 0-2 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Mohamed Hamdaoui (10.), 0-2 Ralf Seuntjens (78/pen.)

Arbiter: Ruperti Toeschouwers: 0

Opstelling FC Dordrecht: Swolfs, Polley, Aktas, Bliek, Vliet, Schuurman (73. Sürmeli), Vermeulen (89. Vicario), Jansen (80. Musaba), Dos Santos, Agrafiotis, Valpoort (73. Parks)

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian LelieveldToine van HuizenTed van de PavertRoland BaasElmo Lieftink, Johnatan Opoku, Jesse Schuurman, Joey Konings (67. Rick Dekker), Ralf Seuntjens (82. Jasper van Heertum), Mohamed Hamdaoui (46. Giannis Mystakidis)

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Vliet, Valpoort en Sürmeli

Gele kaart(en) De Graafschap: Ted van de Pavert

Rode kaart(en) FC Dordrecht: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X