De Graafschap wint op de valreep van Jong PSV

In de dubbele speelronde van deze week speelde De Graafschap na 3 uitwedstrijden vanavond op de Vijverberg tegen de beloften van PSV. Volgens trainer Mike Snoei een waanzinnig getalenteerd elftal met een aantal groei diamantjes.

De Superboeren traden aan met dezelfde 11 spelers als afgelopen maandag in Helmond. Bij Jong PSV stonden een aantal andere namen aan de start. Zo ontbrak oa de talentvolle doelman Maxime Delanghe wegens corona.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Super vrijwilliger Herman Vermeer.

De eerste grote kans in de wedstrijd is na ca 10 minuten voor de Doetinchemmers. Ralf Seuntjens zijn schot levert echter niet veel meer op dan een corner. Vijf minuten later zien we een goede aanval via Jordy Tutuarima.

Zijn voorzet beland bij Johnatan Opoku, die hangend in de lucht een schot probeert. Zijn hoogstandje mist echter de kracht om gevaarlijk te worden.

In de 20e minuut zien we de eerste doelpoging van Jong PSV. Het schot van Schoonbrood wordt tot corner verwerkt door Rody de Boer.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Veel valt er de daarop volgende 20 minuten niet te genieten op de Vijverberg. Het is vrij matig wat de ploeg van trainer Mike Snoei laat zien.

Toch wordt het nog een spannend slot van de eerste helft. In de 40e minuut zien we eindelijk weer eens een kans voor de blauw witten. Mohamed Hamdaoui speelt Ralf Seuntjens in.
Zijn uithaal levert jammer genoeg niet meer dan een hoekschop op. Twee minuten later staat het plotseling 0-1.

Het is de 18 jarige talentvolle Dennis Vos die de Eindhovenaren op een voorsprong zet. Lang kunnen ze echter niet van de voorsprong genieten.

Twee minuten later is het alweer gelijk. Ralf Seuntjens scoort vanaf 11 meter nadat Mohamed Hamdaoui in de 16 meter werd gevloerd.

Na de pauze komt Jasper van Heertum in de ploeg voor Ted van de Pavert, die niet geheel vrij uit ging bij de 0-1. De Graafschap probeert meer druk te zetten maar de beloften uit de Lichtstad geven goed tegenpartij.

Grote kansen zien we niet in het eerste kwartier na rust. Het spel van De Graafschap is te onrustig. Veel gaat door het overvolle midden. Veel kansen weet men ook niet af te dwingen.

Ook uit de dode spelmomenten weten de Superboeren niet gevaarlijk te worden.
Zo gaat in de 71e minuut eeen vrije trap van Mohamed Hamdaoui langs het doel van keeper Muller. Ralf Seuntjens krijgt nog een mogelijkheid maar zijn schot vanaf 5 meter gaat langs de kruising.

Mike Snoei probeert met het in brengen van Joey Konings voor Jonathan Opoku en niet veel later Giannis Mystakidis voor Mohamed Hamdaoui nog iets te forceren in aanvallend opzicht. Of het gaat lukken is nog maar de vraag gezien het wedstrijdverloop.

In de slotfase wordt het bijna 1-2. Ledezma krijgt een grote kans. Zijn schot vanaf de rand van de 16 meter gaat tot opluchting van heel Doetinchem maar net voorlangs.

Toch blijven de punten op de Vijverberg. Diep in de extra tijd is het Ralf Seuntjens die de winnende achter doelman Muller weet te schieten 2-1.

Tijdens deze wedstrijd zijn er wedstrijdfoto's gemaakt, deze zijn te vinden in ons fotoalbum.

Vrijdag 23 oktober 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2020-2021)

De Graafschap - Jong PSV 2-1 (1-1)

Doelpuntenmaker(s):  42. 1-1 Vos, 44. 1-1 Seuntjens (pen.), 90+4 2-1 Seuntjens.

Arbiter: Bos Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert (46.Jasper van Heertum), Jordy Tutuarima; Elmo Lieftink, Johnatan Opoku (77. Joey Konings), Jesse Schuurman; Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui (82. Giannis Mystakidis).

Opstelling Jong PSV: Müller; Sambo (57. Gloster), Felipe (75. Kreekels), De Haas, Vos (57. Zeegers); Nosa, Ledezma, Schoonbrood (75. Kristinsson); Kjølø, Saibari, Touré (64. Timan).

Gele kaart(en) De Graafschap: Verbeek

Gele kaart(en) Jong PSV: Felipe, Sambo, Zeegers, Timan, Gloster