De Graafschap begint oefenreeks met een overwinning

Dinsdagavond om 19.00 uur speelde De Graafschap haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen op Sportpark Zuid in Groesbeek. Tegenstander was 2e divisionist De Treffers.

Bij De Treffers was er een basisplaats voor oud Graafschapper Marlon Versteeg. In het elftal van trainer Mike Snoei was er het debuut voor de nieuwelingen Rody de Boer, Julian Lelieveld, Elmo Lieftink en Danny Verbeek.

De bal rolde amper of de Superboeren stonden al bijna op 0-1. Maar helaas had Ralf Seuntjes het vizier nog niet helemaal op scherp staan en raakte de paal. Binnen het kwartier was het echter 2x raak voor de Doetinchemmers. Beide keren was Danny Verbeek de aangever en wist Ralf Seuntjes zowel  de 0-1 als de 0-2 tegen de touwen te schieten.

In de 2e helft maakt van Toine van Huizen, na lange tijd uit de roulatie geweest te zijn, met een schouderblessure, zijn rentree. Ook proefspeler Levi Opdam krijgt speelminuten. Na 60 minuten vervangt hij Julian Lelieveld en gaat op de rechtsback positie spelen. Aan Groesbeekse zijde vinden ook een aantal wissels plaats.

Na 20 minuten in de 2e helft vergroot Mohamed Hamdaoui de score. 3-0. In de 70e minuut is er het officieuze debuut van jeugdspeler Jimmy van der Logt. Hij lost Jesse Schuurman af. Het is Ifra Sow die met een prachtig doelpunt, in de 75e minuut, zorgt dat de hatelijk nul voor De Treffers van het scorebord komt.

Ook Jesper van Riel mag debuteren ten koste van Roland Baas. Met nog een kleine 10 minuten te gaan is het aanvaller Joey Konings die vanaf 11 meter voor de 4-1 zorgt.

Opstelling 1e helft: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Roland Baas, Elmo Lieftink, Branco van den Boomen, Jesse Schuurman,Danny Verbeek, Rald Seuntjes, Daryl van Mieghem.

Opstelling 2e helft: Nick van den  Dam, Julian Lelieveld, Milan Hilderink, Toine van Huizen, Jordy Tutuarima, Roland Baas,Giannis Mystakidis, Jesse Schuurman, Sven Blummel, Joey Konings, Mohamed Hamdaoui,

Deze wedstrijd is ook in beeld gevangen. Klik hier voor de foto's in het fotoalbum.