De Graafschap doet in deze 3e periode goede zaken tegen FC Dordrecht

In de strijd om de 3e periodetitel wist De Graafschap een 1-2 uitzege te boeken bij FC Dordrecht. Vrijdag 28 februari valt de beslissing wie de 3e periode winnend gaat afsluiten. Naast De Graafschap is koploper, op de reguliere ranglijst, SC Cambuur ook een kandidaat. Er werd door hen tegen Roda JC een 2-0 overwinning geboekt.

NEC was in de race, maar haakte na de 2-1 nederlaag tegen Go Ahead Eagles af. De Graafschap speelt komende vrijdag thuis tegen Jong AZ. SC Cambuur ontvangt vrijdag eveneens een beloftenteam: Jong PSV.

Trainer Mike Snoei kon tegen FC Dordrecht niet beschikken over Branco van den Boomen wegens een schorsing. Gregor Breinburg keerde terug in de basisformatie. Mohamed Hamdaoui, tegen Jong PSV (2-3 winst) en Roda JC (2-0 zege) als invaller betrokken bij de openingstreffers, begon aan de aftrap. Hierdoor nam Sven Blummel plaats op de bank.

De beginfase was voor FC Dordrecht. Enkele mogelijkheden werden niet benut. Tot de twintigste minuut, waarbij Robin Polley met een schitterende uithaal de 1-0 maakte. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Uit een hoekschop van Stef Nijland werkte Javier Vet de 1-1 tegen de touwen.

Tien minuten voor rust kwam De Graafschap op een 1-2 voorsprong. Stef Nijland gaf voor op Daryl van Mieghem, die de bal kon binnen glijden. Harry van den Ham, de coach van FC Dordrecht, had het vermoeden dat er buitenspel aan vooraf ging. Scheidsrechter Kevin Blom gaf hem vervolgens de rode kaart.

Na de rust werd Blom vervangen door de vierde official Eijgelsheim. In het tweede bedrijf deelde Eijgelsheim een rode kaart uit aan Mohamed Hamdaoui, na een overtreding van achteren. Het resterende gedeelte van twintig minuten speelde De Graafschap met tien man uit. De stand bleef ongewijzigd en keerden de Superboeren met een 1-2 overwinning huiswaarts.

Karakteristiek, Vrijdag 21 Februari 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

FC Dordrecht - De Graafschap 1-2 (1-2)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Robin Polley (20.), 1-1 Javier Vet (22.), Daryl van Mieghem (35.)

Arbiter: Kevin Blom (1e helft) / Michael Eijgelsheim (2e helft) Toeschouwers: 2.022

Opstelling FC Dordrecht: Havekotte, Polley, Montsma (86. Schalekamp), Breedijk, Smeulers, Schuurman © (84. Green), El Bouchataoui (82. Kok), Vermeulen, Wehrmann, Hogesteger, Gravenberch

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Roland Baas, Javier Vet, Gregor Breinburg, Stef Nijland (68. Callum Slattery), Daryl van Mieghem (90+3. Victor van den Bogert), Ralf Seuntjens © (84. Jordy Tutuarima), Mohamed Hamdaoui

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Gravenberch (26.), Schuurman (75.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Ted van de Pavert (33), Jasper van Heertum (64.)