Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap wint in matig duel met 2-0 van Roda JC

De Graafschap wint in matig duel met 2-0 van Roda JC

Na 2 uitstapjes naar de Lichtstad werd er gisterenavond eindelijk weer op onze eigen Vijverberg gespeeld. Tegenstander was de voormalige eredivisieclub in verval Roda JC. Eerder deze week had, de trots van het zuiden, vanwege tegenvallende resultaten vroegtijdig afscheid genomen van trainer Jean Paul de Jong. Tot dat de nieuwe trainer wordt benoemd mag zijn assistent Maurice Verberne de honneurs waar nemen. Hij liet Mitchel van Keulen en Niels Verburgh geblesseerd achter in Kerkrade. Evenals de geschorste Pepijn Schlösser. Doelman Radomir Novakovic kreeg een basisplaats ten faveure van Tom Muytens die geslachtofferd werd na het echec tegen FC Den Bosch van vorige week. Verder een weerzin met oud Graafschap middenvelder Robert Klaassen.

Aan Doetinchemse zijde verving Stef Nijland de geschorste Gregor Breinburg. In de defensie nam Ted van de Pavert na zijn schorsing de plek van nieuweling Victor van den Bogert weer over. De goedgevulde Vijverberg kreeg gisteren een matig duel voorgeschoteld. Hoewel het een veel belovende avond leek te worden. Amper 3 minuten oud lag de bal al bijna in het doel. Richard Jensen schoot de bal bijna in eigen doel, maar tot geluk van hem zelf en zijn overige 10 koempels belande de bal tegen de paal. Veel meer dan deze kans kregen de Superboeren eigenlijk niet.

In de 19e minuut kreeg Daryl van Mieghem over de linkerkant van het veld vrije doortocht. Op de punt van de 16 meter werd hij door de uitkomende Roda keeper neer gehaald. Tot zijn eigen opluchting kreeg hij de gele prent voorgetoverd waar rood misschien meer op zijn plaats was geweest. In de 2e helft zagen we een wat beter voetballend De Graafschap. Ook Roda kreeg wat kansjes. Zoals direct na rust met veel moeite weet Hidde Jurjus een bal van Ugbo te keren. Stef Nijland ziet zijn kans voor open doel naast gaan. Niet veel later is het opnieuw doelman Hidde Jurjus die reddend optreed op een inzet van Croux.

Mohamed Hamdaoui komt na een uur Sven Blummel vervangen. Vijf minuten later verschalkt hij de Roda doelman met een laag schot in de korte hoek. 1-0. In de 72e minuut mag Stef Nijland naar de kant. De Engelsman Callum Slattery mag zijn debuut maken op de Vijverberg. Bijna een minuut later had de Engelsman zich onsterfelijk kunnen maken. Van dichtbij schiet hij echter naast. Toch weet hij zijn debuut op te vrolijken met een doelpunt. In de 85e minuut schiet hij de bal in de verste hoek achter Novakovic. Roda probeerde met een klein slotoffensief nog wat te forceren echt grote kansen leverde dit niet op. De Graafschap blijft door deze 2-0 overwinning in het spoor van koploper Cambuur. De Friezen wonnen met wat geluk in Almere 0-1. Mede concurrent Volendam liet thuis punten liggen tegen Telstar 1-1. Volgende week vrijdag speelt de De Graafschap uit in Dordrecht.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 14 Februari 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

De Graafschap - Roda JC 2-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Mohamed Hamdaoui (65.), 2-0 Callum Slattery (85.)

Arbiter: Martin Peréz Toeschouwers: 9.711

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Roland Baas, Javier Vet, Branco van den Boomen, Stef Nijland (72. Callum Slattery), Daryl van Mieghem (83. Giannis Mystakidis), Ralf Seuntjens ©, Sven Blummel (59. Mohamed Hamdaoui)

Opstelling Roda JC: Novakovic, Durwael (83. Milts), Werker ©, Jensen, Van Eijma, Souren, Klaasen, Cotán (71. Remans), Croux, Ugbo, Alberg

Gele kaart(en) De Graafschap: Branco van den Boomen (87.)

Gele kaart(en) Roda JC: Novakovic (18.), Croux (30.), Alberg (50.), Durwael (66.)

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter - Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X