Van den Boomen in blessuretijd beslissend tegen Jong PSV: 2-3

Na de teleurstellende 1-1 uitslag in het vorige duel bij FC Eindhoven, ging De Graafschap wederom richting Brabant. Ditmaal met Jong PSV als tegenstander. Coach Mike Snoei kon niet beschikken over Ted van de Pavert wegens een schorsing (vijf gele kaarten). Huurling Victor van den Bogert nam zijn positie centraal in de verdediging in.

Voor Sven Blummel was eveneens een basisplaats weggelegd. Dit ging ten koste van Stef Nijland. De eerste helft was het voor beide ploegen afwachtend en werden er enkele kansen genoteerd. De eerste treffer van de wedstrijd was voor Jong PSV. Yorbe Vertessen was de doelpuntenmaker vlak voor het rustsignaal, 1-0.

Mohammed Hamdaoui kwam in het tweede bedrijf binnen de lijnen voor Gregor Breinburg. Na zes minuten was Hamdaoui van waarde door de 1-1 gelijkmaker binnen te werken. De Graafschap, met de doelstelling om direct te promoveren, moest een overwinning boeken om met de concurrenten SC Cambuur en FC Volendam mee te blijven doen.

De uitspelende ploeg liet diverse mogelijkheden liggen om het zichzelf makkelijker te maken. En aan de andere kant bleek Jong PSV effectief. Sekou Sidibe zette zijn ploeg vier minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong. Lang konden de Eindhovenaren niet genieten en was Ralf Seuntjens doeltreffend met de 2-2 gelijkmaker.

In de blessuretijd leek Jong PSV met de winnende 3-2 te komen, maar ging de bal naast. Net als thuis tegen Jong FC Utrecht (2-1 winst) zegevierden de Superboeren in de blessuretijd. Branco van den Boomen schoot de beslissende 2-3 binnen.

Door deze overwinning blijven de Achterhoekers in het spoor van SC Cambuur (vier punten achterstand). FC Volendam gaf maandagavond een 0-1 voorsprong uit handen tegen Jong AZ (1-1). Hierdoor weet de Doetinchemse club op gelijke hoogte te komen met FC Volendam en Jong Ajax. Deze drie clubs beschikken over vijftig punten.

Vrijdag 14 februari staat het volgende affiche op het programma. De Graafschap ontvangt in Doetinchem tegenstander Roda JC.

Karakteristiek, Maandag 10 Februari 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

Jong PSV - De Graafschap 2-3 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Yorbe Vertessen (39.), 1-1 Mohamed Hamdaoui (51.), 2-1 Sekou Sidibe (84.), 2-2 Ralf Seuntjens (86.), 2-3 Branco van den Boomen (90+3.)

Arbiter: Marc Nagtegaal Toeschouwers: 879

Opstelling Jong PSV: Van Osch, Sambo, Teze ©, Soulas, Gloster, Gomes (46, Kjølø), Schoonbrood (72. Sidibe), Ledezma, Madueke, Vertessen (46. Catic), Ngonge.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Victor van den Bogert (85. Giannis Mystakidis), Roland Baas, Gregor Breinburg (46. Mohamed Hamdaoui), Javier Vet, Branco van den Boomen, Sven Blummel (53. Callum Slattery), Ralf Seuntjens ©, Daryl van Mieghem.