Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Elfde gelijkspel van het seizoen, dit keer 1-1 bij FC Eindhoven

Elfde gelijkspel van het seizoen, dit keer 1-1 bij FC Eindhoven

De uitwedstrijd tegen FC Eindhoven eindigde in 1-1. Deze week was in het nieuws dat er geen supporters van De Graafschap aanwezig waren bij dit uitduel. De spelers gingen met de shirts ’Vrijheid voor supporters’ het veld op.

Bij het team van coach Mike Snoei keerde Ted van de Pavert terug in de basis. Ook middenvelder Javier Vet (vorige week geschorst tegen MVV Maastricht) kon starten in Eindhoven. Voor Branco van den Boomen was dit een tijdelijke terugkeer bij de plaatselijke FC, waarvoor de middenvelder aan het begin van het seizoen nog voor uit kwam.

De Graafschap was de bovenliggende partij. Javier Vet was in de eerste helft dichtbij de openingstreffer, maar de inzet werd van de doellijn gehaald. In het tweede bedrijf een goede start, maar ontbrak het aan een doelpunt. Daryl van Mieghem (paal) en Stef Nijland (lat) konden de wedstrijd niet openbreken.

Nadat de thuisploeg een kopbal naast zag gaan, was het bij de tweede poging wel raak, 0-1. Rigino Cicilia kreeg ruimte om tot scoren te komen. De Superboeren gingen voor de gelijkmaker en dat lukte na een vrije trap van Daryl van Mieghem. Via een eigen doelpunt van Janssen kwam de 1-1 gelijkmaker tot stand.

In de slotfase drong FC Eindhoven aan en had het zelfs nog een overwinning kunnen boeken. Met deze elfde gelijkspel van het seizoen zag De Graafschap de concurrentie uitlopen. FC Volendam won met 2-1 van Helmond Sport. SC Cambuur zegevierde met 0-2 bij NEC.

Maandag 10 februari een volgende uitontmoeting in Eindhoven. Dan is Jong PSV de tegenstander.

Karakteristiek, Vrijdag 31 Januari 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

FC Eindhoven - De Graafschap 1-1 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Cicilia (71.), 1-1 Janssen (82./e.d.)

Arbiter: Christiaan Bax Toeschouwers: 2.128

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels ©, Ogenia, Peijenburg, Amevor, Janssen, Makasi (64. Lopes), Idzes, Van der Sande, Bourard, Cicillia, De Rooij (78. Daniëls).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu (88. Jordy Tutuarima), Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Roland Baas, Gregor Breinburg (75. Giannis Mystakidis), Javier Vet, Branco van den Boomen, Stef Nijland (65. Mohamed Hamdaoui), Ralf Seuntjens ©, Daryl van Mieghem.

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Cicilia (39.)

Gele kaart(en) De GraafschapVan de Pavert (36.), Mystakidis (77.)

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter - Facebook