Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap boekt een 0-2 zege bij Almere City FC

De Graafschap boekt een 0-2 zege bij Almere City FC

Na de 2-1 thuisoverwinning vorige week tegen Jong FC Utrecht, behaalde De Graafschap tegen Almere City FC een 0-2 winst. In de top van de Eerste Divisie liep koploper SC Cambuur op bezoek bij TOP Oss tegen een 3-2 nederlaag aan.

FC Volendam boog een 1-2 achterstand tegen Jong PSV om naar aan 4-2 overwinning. Daardoor blijven De Graafschap en FC Volendam op gelijke hoogte qua punten (43). En heeft SC Cambuur de acht punten voorsprong in de winterstop zien verkleinen tot twee punten verschil.

In Almere verving Roland Baas de geblesseerde Jordy Tutuarima. Door de schorsing van Toine van Huizen (vijf gele kaarten) speelde Jasper van Heertum centraal in de verdediging. Branco van den Boomen keerde terug in de basisformatie.

In het eerste bedrijf liet De Graafschap zien om voor een goed resultaat te spelen. Al is Almere City FC in de omschakeling, zoals onlangs tegen Go Ahead Eagles (1-1), een ploeg met drang naar voren om tot een kans te komen.

In een eerdere poging lukte het Javier Vet niet om voor de openingstreffer te zorgen. Dat gebeurde later wel. Met een goede aanname en een knappe uithaal zette Vet voor rust de 0-1 tussenstand op het scorebord.

Halverwege de tweede helft verdubbelde Ralf Seuntjens de stand naar 0-2. Een voorzet werd direct door Seuntjens binnen geschoten. Het leverde zijn twaalfde competitietreffer op van dit seizoen.

Uiteindelijk een 0-2 overwinning voor het team van coach Mike Snoei. Vrijdag 24 januari om 20:00 uur speelt De Graafschap een thuisduel tegen MVV Maastricht.

Karakteristiek, Vrijdag 17 Januari 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

Almere City FC - De Graafschap  0-2 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Javier Vet (43.), 0-2 Ralf Seuntjens (72.)

Arbiter: Stan Teuben Toeschouwers: 3.484

Opstelling Almere City FC: Smits, Hammouti, Mirani ©, Balker, Blackson (82. Harrisson), Bensabouh, Kip (55. Ahannach), Loen, Efmorfidis, Verheydt, Venema (71. Kaandorp).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Roland Baas, Gregor Breinburg, Javier Vet (78. Jesse Schuurman), Branco van den Boomen (85. Frank Olijve), Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens ©, Stef Nijland (60. Sven Blummel).

Gele kaart(en) Almere City FC: -

Gele kaart(en) De Graafschap: 
Van den Boomen (60.), Vet (62.), Seuntjens (83.)

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter - Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X