De Graafschap niet voorbij Telstar

Op een regenachtige Vijverberg kwam De Graafschap gisterenavond niet verder dan 2-2 tegen Telstar, de oude ploeg van trainer Mike Snoei. Bij de Superboeren keerde Gregor Breinburg terug in de basis na een rugblessure. Ook Jeremy Helmer mocht wederom starten na zijn goede spel van vorige week in Den Bosch.
We zagen een matige eerste helft. De Doetinchemmers begonnen nog wel goed aan de wedstrijd. Kansen zagen we in het eerste kwartier van Daryl van Mieghem en Jeremy Helmer die zijn schot gekeerd zag worden door doelman Van der Maaten. Na 16 minuten was het Kharchouch, die met zijn schot niet ver over de goal van Hidde Jurjus, voor het eerste gevaar zorgde voor de Witte Leeuwen. Daarna zakte het spel flink terug mede door het te lage tempo waarin De Graafschap ging spelen. Na 26 minuten kreeg Ted van de Pavert, de gele kaart voorgeschoteld door arbiter Maarten van de Kerkhof, voor een harde tackle op het middenveld. Het was Telstar dat na 36 minuten op een 0-1 voorsprong komt. Vanuit een corner kopt Benamar van dicht bij de bal over de lijn. Vlak voor rust krijgt Toine van Huizen nog een goede kans vanaf 5 meter, doelman Van der Maaten kan nog net redding brengen. Onder een luid fluitconcert druipen de spelers af naar de kleedkamer voor de rust.

Trainer Mike Snoei brengt na de pauze Stef Nijland binnen de lijnen voor Gregor Breinburg. De blauw witten zetten meteen na rust aan. Leeroy Owusu krijgt een tweetal goede mogelijkheden om de score gelijk te trekken. Gele kaarten vallen er voor Kharchouch en niet veel later ook voor Toine van Huizen die zijn gram lijkt te halen na een eerdere overtreding op hem. Kort daarop ziet ook Jeremy Helmer een gele kaart wegens gevaarlijk spel. Na ruim 15 minuten is Telstar via een tweetal goede kansen van Kharchouh en McGuane dicht bij de 0-2. Beide pogingen stranden echter op de doellijn. Ook de Superboeren laten zich niet onbetuigd. Eerst schiet Stef Nijland in een 1 op 1 situatie de bal nog in handen van de Telstar goalie. Niet veel later spat zijn keiharde schot op de onderkant van de lat uit een het veld weer in. Opnieuw krijgen de Doetinchemmers een kans via Jordy Tutuarima. Zijn bal gaat gevaarlijk langs de het Telstar doel zonder dat iemand de bal weet binnen te koppen. Eindelijk wordt het dan toch 1-1. Nadat Ralf Seuntjens en Mohamed Hamdaoui van dichtbij niet weten te scoren is het Leeroy Owusu die de bal vanaf afstand in de verste hoek knalt.1-1. In de 75e minuut zien we naast een 2-tal wissels bij de uitploeg ook een wissel aan de kant van De Graafschap. Javier Vet komt de goed spelende Jeremy Helmer aflossen. Met nog een paar minuten te spelen krijgt Jordy Tutuarima een tweetal goede kansen. Na een combinatie met Stef Nijland stuit hij in eerste instantie op doelman Van der Maaten, uit de rebound kopt hij echter net over. Beide ploegen krijgen 5 minuten extra tijd om de wedstrijd nog in hun voordeel te beslissen. Het lijkt erop dat de ploeg van trainer Andries Jonker de punten vanavond mee naar huis mag gaan nemen. In de 94e minuut is het Kharchouh die de bal vanachter zijn standbeen binnen schiet. 1-2. Toch wordt het nog weer gelijk. Niemand minder dan Ralf Seuntjens is het die met zijn kopbal in de werkelijk laatste seconde voor de 2-2 zorgt.

Volgende week alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. De Superboeren reizen dan af naar Volendam, dat met een 4-1 overwinning op MVV de 2e periode voor haar rekening neemt.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 13 December 2019 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

De Graafschap - Telstar  2-2 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Benaissa Benamar (36.), 1-1 Leeroy Owusu (68.), 1-2 Reda Kharchouch (90+4.), 2-2 Ralf Seuntjens (90+5.)

Arbiter: Van den Kerkhof | Toeschouwers: 9.311

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Jeremy Helmer (76. Javier Vet), Branco van den Boomen, Gregor Breinburg (46. Stef Nijland), Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens ©, Mohamed Hamdaoui.
Opstelling Telstar: Van der Maaten; Lynen, Benamar (75. El Yaakoubi), Korpershoek ©, Berenstein, Pattynama (75. Bronkhorst); Van Doorm, Gilmour, McGuane; Tavsan (86. Sno) en Kharchouch.

Gele kaart(en) De Graafschap: Ted van de Pavert (27.), Toine van Huizen (50.), Jeremy Helmer (57.)
Gele kaart(en) Telstar: Kharchouch (47.), Benamar (67.), Van der Maaten (90+5.)