Geen winnaar bij De Graafschap tegen Excelsior

Met Excelsior komt vanavond een mede degradant naar de Vijverberg. De Kralingers wonnen afgelopen dinsdag van NEC in een echte bekerkraker. De ploeg van trainer Moniz heeft de laatste weken wat terrein laten liggen. Vorige week verloor men in eigen huis met 1-3 van Jong Ajax. Een week daarvoor werd gelijk gespeeld tegen MVV. De Superboeren daarintegen wonnen de laatste 2 wedstrijden en behielden zo aansluiting met Cambuur en NAC. In Arnhem werd afgelopen de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Vitesse schakelde de Doetinchemmers met 2-0 uit in het bekertoernooi. Al reden dus voor trainer Mike Snoei om zich samen met zijn ploeg te focussen op promotie naar de eredivisie.Het was Excelsior dat sterk aan de wedstrijd begon. Na vier minuten was het Rai Vloet die Hidde Jurjus bijna in de problemen bracht. Vijf minuten later krijgen de Rotterdammers opnieuw een kans maar Hidde Jurjus is opnieuw op zijn post om de een inzet van Omarsson onschadelijk te maken.
De Graafschap komt in de 12e minuut goed weg als Fortes de kruising raakt met een schot vanaf 20 meter. Kort daarop schiet Rai Vloet de bal in de handen van De Graafschap doelman. De Kralingers blijven gevaarlijk. Verhaar kopt net naast uit een voorzet. Even lijken de Superboeren op achterstand te komen maar de goal van Forte wordt wegen buitenspel afgekeurd. Na een kwartier is er dan eindelijk een kans voor De Graafschap te noteren. Ralf Seuntjens krijgt een tweetal kansen maar, weet deze jammer genoeg niet verzilveren. Na een half uur spelen komt De Graafschap wat beter in de wedstrijd. Mohamed Hamdaoui ziet zijn schot over het Excelsior doel zeilen. Niet veel later komen de blauw witten met de schrikvrij. Eerst is het Horemans die de bal tegen de lat kopt. Daarna is het Omarsson die de het leder tegen de lat werkt uit een voorzet van Matthijs. De Graafschap mag het daarna weer proberen. Doelman Damen heeft daarbij veel moeite om het schot van Mohamed Hamdaoui, die naar binnen trekt en uithaalt, onder controle te krijgen. Dezelfde Mohamed Hamdaoui schiet niet veel later de bal hard over het Excelsior doel. Vlak voor rust is het wederom Mohamed Hamdaoui die de bal uit een rebound net over ziet gaan.

Na rust probeerde De Graafschap wat meer aan te dringen. Ted van de Pavert ziet zijn kopbal, uit een goede voorzet van Daryl van Mieghem, in de 53e minuut net over gaan. Met nog een goed half uur te spelen is het Ralf Seuntjens die weet te scoren. Zijn doelpunt wordt jammer genoegd afgekeurd vanwege een overtreding op doelman Damen. Diezelfde goalie moet zich even later volledig strekken om en een schot van Mohamed Hamdaoui uit de hoek te tikken. Jeremy Helmer komt in de 64e minuut Mohamed Hamdaoui af lossen. Voordat Excelsior gaat wisselen (Mendes Moreira voor Verhaar) is het Ralf Seuntjens die een nieuwe kans krijgt. Maar zijn kopbal uit een vrije trap van Branco van den Boomen gaat naast. Ook de ploeg van trainer Moniz krijgt inde 68e minuut weer eens een kansje. Hidde Jurjus brengt redding op een schot van Fortes. Na 75 minuten komt Zwarts voor Meijer in het veld bij Excelsior. De IJslander Omarsson ziet een minuut later zijn bal, na een individuele actie, rakelings voorlangs het Graafschap doel gaan buiten bereik van zijn medespelers. Met nog 10 minuten op de klok probeert het publiek, De Graafschap vocaal aan te zetten tot een slotoffensief. Om een en ander kracht bij te zetten wordt Gregor Breinburg vervangen door Jordy Thomassen.
Het is echter Excelsior dat nog een grote mogelijkheid krijgt om er met de winst van door te gaan. Na een overtreding op Rai Vloet mogen de Rotterdammers een vrije trap nemen, net buiten de 16 meter. Het is Rai Vloet zelf die de bal neemt. Tot opluchting van eenieder schiet hij de bal over. Ook in de extra tijd weten beide ploegen niet te scoren zodat ze zich beide tevreden mogen stellen met een punt.

De Graafschap gaat vrijdagavond 8 november als koploper op bezoek bij Helmond Sport voor alweer de 14e wedstrijd in de KeukenKampioen Divisie

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 1 November (Keukenkampioen Divisie 2019-2020)

De Graafschap - Excelsior 0-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s):

Arbiter: Marc Nagtegaal Toeschouwers: 9.511

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Gregor Breinburg (86. Jordy Thomassen), Branco van den Boomen, Javier Vet, Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens © en Mohamed Hamdaoui (64. Jeremy Helmer).
Opstelling Excelsior: Damen; Haspolat, Horemans, Oude Kotte, Matthys; Vloet, Bruins ©, Fortes; Verhaar (70. Mendes Morreira), Ómarsson en Meijer (74. Zwarts).

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.