Ongeslagen De Graafschap bindt FC Dordrecht aan zegekar

Na 2 uitwedstrijden stond gisterenavond gelukkig weer een thuisduel op het programma. Hekkensluiter en angstgegner FC Dordrecht kwam naar Doetinchem in een poging om iets aan eerherstel te gaan doen na de vele misschien wel onnodig verloren punten.
Veel viel er de eerste 20 minuten niet te beleven op de Vijverberg. Een schot van Achabar werd na 5 minuten gekraakt. Een gele kaart na 9 minuten voor Ormonde-Ottewil voor het onderuithalen van Mohamed Hamdaoui. Branco van den Boomen die een schot vanaf 16 meter die tot corner werd verwerkt zag worden. Gevolgd door een snelle counter van de Schapenkoppen, onderbroken door Gregor Breinburg, die daarvoor een gele kaart ontving. In de 20e minuut een doelpoging van Daryl van Mieghem die goed naar binnen kapt en de bal probeert binnen te krullen. Meer wapenfeiten vielen er niet te noteren totdat in de 23e minuut na goed voorbereidend werk van Branco van den Boomen Mohamed Hamdaoui de 1-0 aantekende. De Superboeren blijven daarna aandringen en een kleine 10 minuten later is het wederom Mohamed Hamdaoui die een prachtige solo met een doelpunt weet af te ronden. 2-0. Kort daarop krijgt Jordy Thomassen een uitgelezen kans de stand naar 3-0 te tillen. Na goed voorbereiden werk van Mohamed Hamdaoui weet hij de bal niet achter doelman Ten Hove te krijgen. Met nog een kleine 10 minuten tot aan de rust is het Mourgos die vanaf links naar binnen trekt en een schot richting doel waagt. De bal wordt eenvoudig gepakt door Hidde Jurjus. In de 41e minuut valt er een 2e gele kaart voor een Dordtenaar te noteren. Voor een overtreding op Daryl van Mieghem ziet Smith een prent van scheidsrechter Kamphuis.

Na de pauze eenzelfde wedstrijdbeeld als voor rust. De Graafschap blijft de bovenliggende partij en probeert de wedstrijd zo snel mogelijk in haar voordeel te beslissen. Daryl van Mieghem, Branco van den Boomen en Jordy Tutuarima waren allemaal dichtbij de 3-0 maar verzuimden te scoren. In de 63e minuut komt Ralf Seuntjens Jordy Thomassen aflossen in de spits. Kort daarop ziet hij Ted van de Pavert in de 16 meter een overtreding maken op Marques. Rood en een 11 meter. De Portugees legt zelf aan voor het buitenkansje maar schiet zijn schot klem vastgepakt worden door Hidde Jurjus. Ondanks dat de Superboeren met een man minder spelen blijven ze aanvallen. In de 67e minuut mist eerst Ralf Seuntjens een kans op 3-0. Een tel later is het Daryl van Mieghem die de bal na goed voorbereidend werk van Mohamed Hamdaoui tegen de touwen werkt. 3-0. Een minuut later is het opnieuw raak. Wederom is het Daryl van Mieghem die na een 1-2 tje met Ralf Seuntjens zijn 2e van de avond laat aantekenen. Na 73 minuten komt Jeremy Helmer Daryl van Mieghem aflossen.
Invaller Hogesteger scoort in de 78e minuut voor de Eilandbewoners. Zijn doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege buitenspel. In de 82e minuut is het de AZ-huurling Jeremy Helmer, die de steekpas van Ralf Seuntjens, koeltjes achter de Dordt doelman weet te schieten 5-0.

De Graafschap deed door dit resultaat goede zaken. Cambuur speelde gelijk en NAC verloor in Kerkrade. Mede hierdoor staan de Superboeren op een gedeelde eerste plaats. Alleen het doelsaldo van de Friezen is iets beter. A.s. dinsdagavond gaan de Doetinchemmers op bezoek naar Vitesse voor de bekerclash.

Komende vrijdag speelt De Graafschap om 20:00 uur weer een thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 25 oktober 2019 (Seizoen 2019-2020)

De Graafschap - FC Dordrecht 2-0 (5-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Mohamed Hamdaoui (23.), 2-0 Mohamed Hamdaoui (31.), 3-0 Daryl van Mieghem (67.), 4-0 Daryl van Mieghem (68.), 5-0 Jeremy Helmer (82.).

Arbiter: Jochem Kamphuis | Toeschouwers: 9.053

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Jordy Tutuarima, Gregor Breinburg, Branco van den Boomen, Javier Vet, Daryl van Mieghem (73. Jeremy Helmer), Jordy Thomassen (63. Ralf Seuntjens) en Mohamed Hamdaoui (84. Jesse Schuurman).
Opstelling FC Dordrecht: Ten Hove; Gronsveld, Lewis, De Abreu, Ormonde-Ottewil; Schuurman ©, Wehrmann (74. Green), Smith; Achahbar (74. Hogesteger), Marques en Mourgos (46. Vicario).

Gele kaart(en) De Graafschap: Gregor Breinburg (15.)
Gele kaart(en) FC Dordrecht: Ormonde-Ottewil (05.), De Abreu (41.)

Rode kaart(en) De Graafschap: Ted van de Pavert (64.)