Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap beslist kraker met NAC Breda na spannende tweede helft

De Graafschap beslist kraker met NAC Breda na spannende tweede helft

Maandag 21 oktober 2019 stond een topper op het affiche in de Keuken Kampioen Divisie. De nummer twee NAC Breda kreeg nummer drie De Graafschap op bezoek. Hoofdcoach Mike Snoei liet Daryl van Mieghem in de basis starten en Ralf Seuntjens bleef nog aan de kant. Eerstgenoemde speler opende na veertig seconden de score. Een uittrap van doelman Hidde Jurjus kwam terecht op het middenveld, waarna Daryl van Mieghem de bal mee kon nemen en met links kon uithalen, 0-1. De thuisploeg kon in het eerste bedrijf de bal niet in bezit houden en was slordig. De Graafschap liet zien degelijk mee te komen en zelfs enkele keren gevaar te stichten bij het doel van goalie Olij. Vlak voor het rustsignaal goed combinatiespel tussen Daryl van Mieghem, Jordy Thomassen, Branco van den Boomen en uiteindelijk Javier Vet met een geweldige uithaal, 0-2.
Een overtreding op Javier Vet leverde voor Verschueren een directe rode kaart op, waardoor de Bredanaars met tien man de tweede helft moest uitkomen. Dat verschil was op het veld niet te zien. Allereerst had Javier Vet een goede actie, maar tot een treffer kwam het niet. Na een dubbele wissel van NAC-trainer Ruud Brood veranderde het spelbeeld. Het resulteerde al vlot in de 1-2 aansluitingstreffer. Het schot van invaller Dogan werd door Ted van de Pavert van richting veranderd. NAC Breda ging aanvallender voetballen, maar gaf dit enkele keren ook ruimte weg in de verdediging. Daar konden de Superboeren niet van profiteren. Een schot van Stef Nijland ging voorlangs. De thuisspelende club ging voor de gelijkmaker en had meer drang naar voren. Van Hooijdonk kopte voorlangs.
Nadat Ralf Seuntjens was ingevallen kreeg NAC Breda via Ilic de kans op de 2-2. Zijn schot ging over. Aan de andere kant had invaller Jesse Schuurman de 1-3 op zijn schoenen, maar tot tweemaal toe trof de middenvelder geen doel. Het slotstuk eindigde met een afstandsschot van El Allouchi, welke net naast het doel ging.

Door de 1-2 uitslag boekt De Graafschap een belangrijke overwinning. Het doet stuivertje wisselen op de ranglijst met de tegenpartij. NAC Breda bezit op doelsaldo de derde plaats met 23 punten. De Doetinchemse club staat nu tweede met twee punten achterstand op lijstaanvoerder SC Cambuur. Komende vrijdag speelt De Graafschap om 20:00 uur een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Maandag 21 oktober 2019 (Seizoen 2019-2020)

NAC Breda - De Graafschap 0-2 (1-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Daryl van Mieghem (1.), 0-2 Javier Vet (42.), 1-2 Huseyin Dogan (57.).

Arbiter:  Joey Kooij  Toeschouwers: 17.312

Opstelling NAC Breda:  Olij; Van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart (55. El Allouchi); Verschueren ©, Van der Gaag (55. Dogan), I. Ilic; L. Ilic, Van Hooijdonk en Boussaid (81. Filipovic).
Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Jordy Tutuarima, Gregor Breinburg, Branco van den Boomen, Javier Vet, Daryl van Mieghem (61. Stef Nijland), Jordy Thomassen (74. Ralf Seuntjens) en Mohamed Hamdaoui (87. Jesse Schuurman).

Gele kaart(en) NAC BredaVan der Gaag (22.), Riera (52.).
Gele kaart(en) De Graafschap: Leeroy Owusu (17.), Javier Vet (29.), Jesse Schuurman (89.).

Rode kaart(en) NAC Breda: Verschueren (42.)
Rode kaart(en) De Graafschap: 

  

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

• Bestelformulier
Boek 65 jaar De Graafschap


® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X