Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap geeft voorsprong in slotfase uit handen tegen NEC

De Graafschap geeft voorsprong in slotfase uit handen tegen NEC

In Nijmegen heeft De Graafschap twee punten laten liggen om rianter aan kop te komen in de Eerste Divisie. Hoofdcoach Mike Snoei keerde, na de schorsing afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax (3-2 winst), terug op de bank. Stef Nijland kon bij afwezigheid van Mohamed Hamdaoui vanaf de start beginnen. De thuisploeg kende weinig balbezit, maar kon wel tot het doel van goalie Hidde Jurjus komen. Echter gevaarlijk werd NEC niet. De Doetinchemmers konden daartegenover geen kansen creëren. Totdat de jarige Gregor Breinburg met een volley kon uithalen en de score wist te openen, 0-1.
Dit zorgde voor een ommekeer, waarna ook Stef Nijland de stand kon verdubbelen. Zijn schot ging naast. Na een goede steekpass van Stef Nijland kon Leeroy Owusu met buitenkant voet de bal raken, maar stuitte op de doelman. In het tweede bedrijf was het wat slordiger aan beide kanten. Randy Wolters schoot van afstand. Een goede combinatie tussen Jordy Tutuarima en invaller Jeremy Helmer zorgde er voor dat eerstgenoemde richting doel kon lopen. Zijn inzet werd van de lijn gehaald. Leeroy Owusu kon bij de rebound niet bij de bal en Jeremy Helmer schoot via de tegenstander over.
Het team van François Gesthuizen behaalde in de blessuretijd alsnog een punt. Jonathan Okita kreeg de bal voor zijn voeten en haalde uit, 1-1. Vervolgens had NEC bijna nog de overwinning te pakken, daar doelman Hidde Jurjus nog handelend diende op te treden. Het duel eindigde uiteindelijk bij een 1-1 gelijkspel.
De Graafschap blijft na zes speelronden op de eerste plek staan. Nu met veertien punten. Met een punt achterstand volgen NAC Breda en Excelsior. Komende vrijdag op De Vijverberg is FC Eindhoven om 20:00 uur de tegenstander. De opponent staat vijfde met drie punten achterstand op de Superboeren.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Maandag 16 september 2019 (Seizoen 2019-2020)

NEC Nijmegen - De Graafschap 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1 Gregor Breinburg (33.), 1-1 Jonathan Okita (90+2.).

Arbiter: Edwin van de Graaf | Toeschouwers: 7.983 

Opstelling NEC Nijmegen: Branderhorst ©, Van Rooij, Sturing, Kvida, Kuipers, Van de Looi, Flemming, Dijkstra (80. Van Landschoot), Okita, Romeny (57. Velikonja) en Wolters (60. Musaba).
Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Leeroy Owusu, Javier Vet (72. Frank Olijve), Gregor Breinburg, Stef Nijland (78. Jeremy Helmer). Ralf Seuntjens © en Branco van den Boomen (89. Jordy Thomassen).

Gele kaart(en) NEC Nijmegen: Velikonja (89.).
Gele kaart(en) De Graafschap: Javier Vet (60.), Toine van Huizen (60).

 

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

• Bestelformulier
Boek 65 jaar De Graafschap


® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X