De Graafschap lijdt 1e nederlaag in oefencampagne tegen Panachaiki

De Graafschap leed gisterenavond haar eerste nederlaag in de oefencampagne. Het Griekse Panachaiki was met 0-1 te sterk voor het elftal van trainer Mike Snoei. De eerste kansen waren voor De Graafschap. In de eerste minuut ging Daryl van Mieghem goed door over de rechterkant maar zijn kans werd gestopt door de Griekse doelman. De daarop volgende kansen waren niet besteed aan Ralf Seuntjens en Mohamed Hamdaoui. In de 6e minuut mochten de Grieken voor het eerst een aanval opbouwen over de rechterkant van het veld. Panagiotis geeft daarbij een hakje op de aanvoerder, dat de bal voorzet richting de 16 meter.

Diverse verdedigers proberen de schoten van de Griekse aanvallers onschadelijk te maken en brengen daarbij een aanvaller te val. Penalty beslist de scheidsrechter. Panagiotis schiet de bal berispelijk achter doelman Hidde Jurjus. 0-1. In de 20e minuut wordt Stef Nijland op zo'n 20 meter voor de goal onreglementair gestuit. Mohammed Hamdaoui neemt de vrije trap die slechts een metertje naast het doel goed. Niet veel later lopen de Grieken tegen de eerste kaart op van de wedstrijd. Daryl van Mieghem wordt nogal hard gestuit. Vanuit de dug-out schreeuwt trainer Mike Snoei dat rood ook wel op zijn plaats was geweest wat hem een reprimande van de scheidsrechter oplevert. Na de drinkpauze verlaat Jordy Tutuarima met een rugblessure het veld en wordt vervangen door Roland Baas. In de 39e minuut zien we een prachtige aanval over diverse schijven maar de afronding laat te wensen over. Mohamed Hamdaoui schiet de bal voorlangs het doel. In de tegenaanval scoren de Grieken de 2-0 maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Net voor rust krijgt Daryl van Mieghem nog een grote kans maar zijn schot wordt tot corner verwekt door de doelman.

Na de pauze komen dezelfde 11 spelers van De Graafschap het prachtige veld van Varsseveld op. Aan Graafschap kant komen na een kwartier spelen Youssef El Jebli en Jordy Thomassen  in het veld voor Javier Vet en Ralf Seuntjens. Veel is er niet te beleven deze helft. De Graafschap wil wel maar speelt in een te laag tempo om het de goed verdedigende Grieken echt lastig te maken. Met Youssef El Jebli in de ploeg komt er weer wat meer dreiging in de ploeg. Met nog een goede 10 minuten op de klok geeft Mohamed Hamdaoui van links een voorzet op Stef Nijland die met een goede kopbal de Griekse keeper probeert te verschalken. Echter de doelman weet met een prachtige zweefduik zijn goal schoon te houden. De laatste kans van de wedstrijd is voor Ted van de Pavert die zijn voorzet met moeite verwerkt ziet worden door de Griekse goalie.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Zaterdag 27 Juli 2019 (voorbereiding seizoen 2019-2020)

De Graafschap - Panachaiki  0-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1 Moraitis Panagiotis (7./pen.).

De Graafschap: Hidde JurjusJasper van Heertum, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima (25. Roland Baas), Javier Vet (60. Youssef El Jebli), Stef Nijland, Gregor Breinburg, Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens (60. Jordy Thomassen) Mohamed Hamdaoui.

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

• Bestelformulier
Boek 65 jaar De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Facebook

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.