De Graafschap haalt flink uit in pittig oefenduel tegen Al-Wahda

Voor een kleine 500 toeschouwers speelde De Graafschap haar vijfde oefenduel tegen de nieuwe ploeg van Maurice Steijn. Het werd een pittige wedstrijd tegen de mannen uit de Verenigde Arabische Emiraten. De Superboeren starten met het elftal wat straks grotendeels ook in de competitie zal starten. De op proef zijnde Jasper van Heertum startte als rechtsback. De Doetinchemmers waren in de eerste helft de betere ploeg. Zo zag Stef Nijland zijn schot, na een prachtige aanval over meerdere schijven, gestopt worden door de keeper. Verder waren er in de eerste helft diverse kansen voor Javier Vet. Al Whadda dat het fysieke spel niet schroomde was vooral gevaarlijk via een aantal snelle counters.

Vijf minuten na de pauze was het Ralf Seuntjens die na een prachtige voorzet van Jordy Tutuarima die de 1-0 liet aantekenen. Enkele minuten later wordt Stef Nijland gevloerd in de 16 meter en het is Mohamed Hamdaoui die de 11 meter mag benutten 2-0. In de daarop volgende minuten wordt de tweestrijd ontsierd door een aantal vervelende momenten. Rood voor een speler van Al Whadda na een slaande overtreding op Jordy Tutuarima. Kort na dit incident komt dan eindelijk, tijdens deze oefenreeks, Youssef El Jebli binnen de lijnen voor zijn eerste speelminuten. In de 73e minuut kopt Ted van de Pavert de 3-0 binnen na een hoekschop genomen door Youssef El Jebli. Het is dezelfde Youssef El Jebli die in de 90e minuut de eindstand op 4-0 bepaald.

Zaterdag 20 Juli is TOP Oss de volgende tegenstander. Deze wedstrijd wordt gespeeld bij R.K. Voetbalvereniging "Herpinia" in Herpen

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Zaterdag 13 Juli 2019 (voorbereiding seizoen 2019-2020)

De Graafschap - Al-Wahda 4-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0 Ralf Seuntjens (50.), 2-0 Mohamed Hamdaoui (53.), 3-0 Ted van de Pavert (73.), 4-0 Youssef El Jebli (90.).

De Graafschap: Hidde Jurjus, Jasper van Heertum (64. Leeroy Owusu), Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet (68. Jesse Schuurman), Stef Nijland (60. Gino van Kessel), Gregor Breinburg (68. Roland Baas),  Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens (64. Jordy Thomassen), Mohamed Hamdaoui (64. Youssef El Jebli).