De Graafschap weinig overtuigende winnaar van de stadsderby

Zonder echt groots te spelen won de ploeg van Mike Snoei de Doetinchemse derby tegen 1klasse DZC68. Scheidsrechter Michgelbrink had nog maar amper voor het beginsignaal gefloten of doelman Jordy Rondeel moest al handelend optreden op een inzet van DZC-aanvaller Hendriksen, die alleen op de keeper afging. In de 8e minuut mocht De Graafschap een corner nemen die voorlangs de goal ging en door iedereen gemist werd. Niet veel later volgde opnieuw een kleine kans voor de ploeg van scheidend trainer Steven Verheijen. Na 13 minuten was het dan toch eindelijk raak, door een kopbal van het jeugdige talent Milan Hilderink. Na kansen van Jordy Thomassen (hakje) en een prachtig schot op de lat van Javier Vet was het Hendriksen die de 1-1 liet aantekenen. In de daaropvolgende minuten waren er nog een aantal kansen aan Graafschap zijde voordat Ronald Baas vrijstaand voor de keeper de 2-1 liet aantekenen. Na de rust kwam doelman Guus Vaags, Jordy Rondeel in de goal vervangen.

Niet veel later gevolgd door Jesse Schuurman die Dylan Chiazor kwam aflossen. In de 58e minuut was het opnieuw raak voor de Superboeren. Jordy Thomassen scoorde met een hard schot uit een afgeslagen voorzet. Kort daarop was er nog even een klein hoogte puntje waar te nemen in de langzaam doodbloedende wedstrijd. Een schot van afstand werd via de onderkant lat door de DZC-keeper uit het doel gestompt waarna de bal in de rebound rakelings over werd geschoten. In de 79e minuut mocht DZC een vrije trap nemen na blokkeren van Jordy Tutuarima. De bal werd van af de rand 16 meter het strafschopgebied ingeschoten het was Van Rinsum die daarbij de bal van dichtbij achter keeper Guus Vaags wist te schieten. 3-2 wat ook meteen de eindstand was. De Graafschap dat met een 3 mans verdediging speelde kon vanavond opnieuw weinig overtuigen.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Dinsdag 9 Juli 2019 (voorbereiding seizoen 2019-2020)

DZC'68 - De Graafschap 2-3 (1-2)
Scoreverloop: 0-1 Milan Hilderink (13.), 1-1 Dylan Hendriksen (29.), 1-2 Roland Baas (42.), 1-3 Jordy Thomassen (58.), 2-3 Jelle van Rinsum (79.).

De Graafschap 1e helft: Jordy Rondeel (46. Guus Vaags), Milan Hilderink, Ted van de Pavert (80. Daryl van Mieghem), Roland Baas (62. Jordy Tutuarima), Javier Vet (72. Leeroy Owusu), Gregor Breinburg (62. Jasper van Heertum), Matthijs van Nispen, Frank Olijve (75. Mohamed Hamdaoui), Dylan Chiazor (52. Jesse Schuurman), Jordy Thomassen en Jonathan Vergara Berrio.