Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap 'breekt' na korte aanzet Feyenoord: 4-0

De Graafschap 'breekt' na korte aanzet Feyenoord: 4-0

Het door een griepgolf geteisterd De Graafschap heeft op bezoek bij Feyenoord verloren. In De Kuip zette de thuisploeg na rust even aan en nam zo afstand van de Superboeren: 4-0.

Bij De Graafschap ontbraken de basisspelers Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima en Javier Vet door de griep en ook trainer Henk de Jong liet zich vervangen door zijn assistent Sandor van der Heide. Die liet Ruben Ligeon debuteren.

Het duel in Rotterdam was lang in evenwicht. Doordat Feyenoord niet echt een hoog tempo speelde, bleven de Doetinchemmers simpel overeind. Doelman Hidde Jurjus redde knap op een inzet van dichtbij van Berghuis. Aan de overkant scheerde een vrije trap van Youssef El Jebli net voor het doel van Vermeer, die even daarvoor goed wegkwam bij een matige voortzetting. Na een uitglijder van Sven Nieuwpoort kwam de bal uiteindelijk bij Vilhhena, die via Matysiwa raak schoot: 1-0.

Na rust drukte Feyenoord snel door en profiteerde het van het plots naïeve spel van De Graafschap. Nadat eerst Robin van Persie de kans op 2-0 liet liggen, waren het Verdonk, St. Juste en Toornstra die de stand naar 4-0 tilden.

Het was aan de jarige Hidde Jurjus te danken dat de score niet verder opliep. De doelman bleek een grote sta-in-de-weg voor Feyenoord. De ingevallen en eveneens jarige Fabian Serrarens miste nog een grote kans op een Achterhoekse treffer.

Karakteristiek, zaterdag, 09 februari 2019 (Speelronde 21, Eredivisie)

Feyenoord - De Graafschap 4-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Vilhena (28), 2-0, Verdonk (52), 3-0, St. Juste (54), 4-0, Toornstra (63)

Arbiter: Lindhout
VAR:
Nijhuis
Toeschouwers:
40.000

Geel De Graafschap: Charlison Benschop
Geel Feyenoord: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Sven Nieuwpoort, Ruben Ligeon, Frank Olijve (75. Erik Bakker), Youssef El Jebli, Azor Matusiwa, Furdjel Narsingh (69. Fabian Serrarens), Charlison Benschop (85. Daryl van Mieghem), Delano Burgzorg

Feyenoord: Vermeer, St. Juste, Van Beek, Martina, Verdonk (71. Ayuoub), Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Van Persie (64. Jörgensen), Larsson (79. Kökcü)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X