De Graafschap wint oefenduel op Spaanse bodem (3-4)

De Graafschap heeft het enige oefenduel tijdens het trainingskamp in Spanje gewonnen. In Navata werd CF Peralada, uitkomend op het derde Spaanse niveau, met 3-4 verslagen.

Het duel dat in stormachtige omstandigheden werd afgewerkt, betekende het eerste optreden van Ajax-huurling Azor Matusiwa voor De Graafschap. De eerste helft gebeurde er weinig op Spaanse bodem. De ploeg van Henk de Jong kwam op achterstand na een vrije trap, maar trok te stand binnen enkele minuten ook weer gelijk door Youssef El Jebli.

Na rust verscheen er een compleet ander elftal binnen de lijnen. Delano Burgzorg was al snel trefzeker (1-2.), na een uur spelen gevolgd door een doelpunt van Javier Vet (1-3). Een kwartier voor tijd maakte Mohamed Hamdaoui er 1-4 van. Hierna zakten de Achterhoekers weer eens ver terug en kon CP Peralada zelfs terugkomen tot 3-4.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum.

De Graafschap hervat de Eredivisie op zondag 20 januari op de eigen Vijverberg tegen Fortuna Sittard (aanvang 14.30 uur).

Bestel hier online je kaarten.

Karakteristiek, donderdag 10 januari 2019 (oefenduel)

CF Peralada - De Graafschap 3-4 (1-1)
Scoreverloop: 1-0 - (36), 1-1, Youssef El Jebli (38), 1-2, Delano Burgzorg (47), 1-3, Javier Vet (60), 1-4, Mohamed Hamdaoui (75), 2-4, - (77), 3-4, - (86)

De Graafschap (1e helft): Agil Etemadi, Leeroy Owusu, Sven Nieuwpoort, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Erik Bakker, Youssef El Jebli, Azor Matusiwa, Furdjel Narsingh, Fabian Serrarens, Daryl van Mieghem

De Graafschap (2e helft): Hidde Jurjus, Myenty Abena, Bart Straalman, Lars Nieuwpoort, Koen Huntelaar (Liban Abdulahi), Javier Vet, Stef Nijland, Robert Klaasen, Delano Burgzorg, Jordy Thomassen, Mohamed Hamdaoui