Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap opent schiettent voor Ajax: 8-0

De Graafschap opent schiettent voor Ajax: 8-0

De Graafschap is in de Johan Cruijff Arena met grote cijfers over de knie gelegd door Ajax. In Amsterdam werd het, mede door een hattrick van Ziyech en Blind, 8-0.

Trainer Henk de Jong zag dat zijn ploeg vrijwel direct et de rug tegen de muur werd gezet. Het was dan ook aan doelman Agil Etemadi te danken dat de Doetinchemmers niet al heel vroeg op achterstand kwamen. In de counter kregen de Superboeren zelfs een enorme kans. Furdjel Narsingh zette Daryl van Mieghem op snelheid aan het werk. Het matige schot was een simpele prooi voor doelman Onana.

Hierna deed Ajax snel zaken. Balverlies van Leeroy Owusu leidde tot de 1-0 van Tadic. Binnen enkele minuten liep de score vervolgens verder op door Mazraoui en Ziyech: 3-0. Voor rust raakte De ligt ook nog eens de paal.

Na rust hield De Graafschap nog even stand door enkele saves van Agil Etemadi. Na een uur was de doelman echter kansloos bij drie achtereenvolgende afstandsschoten: 6-0. Werd werd De Graafschap dan toch nog kanonnenvoer voor Ajax dat in de slotfase er ook nog eens 7-0 en 8-0 van maakte.

Karakteristiek, zondag, 16 december2018 (Speelronde 16, Eredivisie)

Ajax - De Graafschap 8-0 (3-0)
Scoreverloop: 1-0, Tadic (18), 2-0, Mazraoui (25), 3-0, Ziyech (32), 4-0, Ziyech (62), 5-0, Blind (65), 6-0, Ziyech (69), 7-0, Blind (74), 8-0, Blind (90)

Arbiter: Blom
VAR:
Nijhuis
Toeschouwers:
53.388

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert
Geel Ajax: - 

De Graafschap: Agil Etemadi, Leeroy Owusu, Sven Nieuwpoort, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Frank Olijve, Erik Bakker, Youssef El Jebli (75. Javier Vet), Furdjel Narsingh (46. Myenty Abena), Stef Nijland (67. Fabian Serrarens), Daryl van Mieghem

Ajax: Onana, Mazraoui (58. Kristensen), De Ligt, Blind, Tagliafico, Van de Beek, Schöne, De Jong, Ziyech (72. Sinkgraven), Dolberg, Tadic (59. Neres)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X