Bekerdreun voor De Graafschap

De Graafschap heeft de tweede ronde van de KNVB-beker niet overleefd. PEC Zwolle liet de zwak acterende Achterhoekers kansloos. Op De Vijverberg werd het 2-5. Flemming scoorde viermaal namens de bezoekers.

Voor dit duel had Henk de Jong zijn ploeg op meerdere posities gewijzigd. De oefenmeester zag echter dat de bezoekers hier niet van in de war raakten en de wedstrijd al snel naar zich toe trokken.

Wat Excelsior afgelopen weekend verzuimde, deed PEC Zwolle wel: het legde de Doetinchemse defensie op de pijnbank. Ex-Ajacied Flemming produceerde voor rus een hattrick: 0-3. De Superboeren lieten aanvallend niets zien.

Vroeg in de tweede helft kende De Graafschap een korte opleving door een treffer van Javier Vet (1-3), maar al snel tilde Van Duinen de stand makkelijk naar 1-4.

Spannend was het duel op de natte en koud Vijverberg allang niet meer, al zorgde Erik Bakker, spelend tegen zijn oude club, nog voor de 2-4. Met zijn vierde treffer van de avond legde Flemming twintig minuten voor tijd de 2-5 eindstand vast.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, dinsdag 30 oktober 2018, Tweede ronde KNVB-beker

De Graafschap - PEC Zwolle* 2-5 (0-3)
Scoreverloop:0-1, Flemming (13), 0-2, Flemming (23) 0-3, Flemming (44), 1-3, Javier Vet (53), 1-4, Van Duinen (56), 2-4, Erik Bakker (63), 2-5, Flemming (71)

Arbiter: Nijhuis
Toeschouwers: 4.345

Geel De Graafschap: -
Geel PEC Zwolle: -

De Graafschap: Agil Etemadi, Leeroy Owusu, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman (46. Lars Nieuwpoort), Jordy Tutuarima, Javier Vet, Erik Bakker, Youssef El Jebli, Furdjel Narsingh (46. Mohamed Hamdaoui), Stef Nijland (71. Fabian Serrarens), Daryl van Mieghem

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lachman, Lam, Paal, Hamer (83. Dekker), Bouy, Genreau (67. Leemans), Namli (60. Scamacca), Flemming, Van Duinen

* PEC Zwolle naar de volgende ronde

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.