Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap spijkerhard onderuit tegen sc Heerenveen

De Graafschap spijkerhard onderuit tegen sc Heerenveen

De Graafschap beleefde een pijnlijke avond. Op eigen veld werden de Superboeren compleet overlopen door sc Heerenveen dat door fraaie treffers met 0-5 won.

De Graafschap, dat startte in dezelfde formatie die vorige week te sterk was voor Willem II, ontsnapte nog aan een vroege achterstand doordat Sam Lammers de bal net miste. Niet veel later mikte Stef Nijland een vrije trap net naast.

In het vervolg ging het duel redelijk gelijk op, zonder dat het grote kansen opleverde. Een wonderschoon afstandsschot van Lammers betekende de 0-1. Hierna stortte De Graafschap volledig in en liepen de bezoekers binnen enkele minuten uit naar een 0-4 ruststand, door opnieuw Lammers en twee treffers van Vlap.

Het duel was lang en breed gespeeld en trainer Henk De Jong wilde de schade verder beperken en versterkte zijn zwalkende defensie met Javier Vet.

Maar al vroeg in het tweede bedrijf belette Erik Bakker de doorgebroken Vlap de doorgang en de Doetinchemse middenvelder zag daarom rood van de prima fluitende scheidsrechter Makkelie.

Het aangeslagen De Graafschap mocht doelman Hidde Jurjus danken dat de score niet verder opliep. Alleen invaller Hornkamp voerde in de slotfase de score nog verder: 0-5. Een avond om snel te vergeten voor de Superboeren.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag, 06 oktober 2018 (Speelronde 8, Eredivisie)

De Graafschap - sc Heerenveen 0-5 (0-4)
Scoreverloop: 0-1, Lammers (25), 0-2, Lammers (28), 0-3, Vlap (36), 0-4, Vlap (40), 0-5, Hornkamp (87)

Arbiter: Makkelie
VAR:
Ruperti
Toeschouwers: 12.102

Geel De Graafschap: -
Geel sc Heerenveen:
- 

Rood De Graafschap: Erik Bakker (51)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Myenty Abena, Bart Straalman, Jordy Tutuarima, Frank Olijve, Erik Bakker, Stef Nijland (69. Mohamed Hamdaoui), Daryl van Mieghem (74. Delano Burgzorg), Jordy Thomassen (46. Javier Vet), Youssef El Jebli  

sc Heerenveen: Hahn, Floranus, Höegh, Bulthuis, Pierie, Rienstra, Vlap (81.Van Amersfoort), Thorsby (74. Kongolo), Kobayashi, Lammers (87. Hornkamp), Zeneli

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Dinsdag 26 oktober, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

De Graafschap - ADO Den Haag (vrijdag 29 oktober). Kijk hier voor meer informatie omtrent de kaartverkoop voor deze wedstrijd.

Bezoekers hebben toegang tot deze wedstrijd i.c.m. een coronatoegangsbewijs.

Boerenwiesheid

Waarmee zou jij de horeca graag uitgebreid zien?

Overzicht kortingen met uw ledenpas

Volg ons op Instagram en Twitter

Volg ons op Social Media:

Instagram Twitter